ODRŽANA 15. „ZLATNA NOTA“: Glavne nagrade pripale Danilu Saviću iz Požarevca i Leonidi Mitrović iz Negotina

S. M. J.

31. 05. 2022. u 14:09

ASOCIJACIJA gitarista istočne Srbije iz Donjeg Milanovca i tamošnji Centar za kulturu Donji Milanovac ugostili su više od 60 gitarista na 15. Međunarodnom festivalu gitare “Zlatna nota”.

ОДРЖАНА 15. „ЗЛАТНА НОТА“: Главне награде припале  Данилу Савићу из Пожаревца и Леониди Митровић из Неготина

Foto: Željko Vladić

Jubilarna “Zlatna nota”  okupila je  više od 60 učenika muzičkih škola iz Beograda, Požarevca,Užica, Aleksinca, Negotina, Majdanpeka i Zaječara, kao i Škole gitare Centra za kulturu grada Bora.

Posle dvogodišnje pauze Festival gitare „Zlatna nota“  opravdao je očekivanja učesnika koji su sa radošću došli u Donji Milanovac spremni da pokažu šta najbolje znaju.

Odlukom žirija koji je predvodio profesor Boško Radojković, direktor Gitar art festivala glavne nagrade osvojili su Danilo Savić iz Požarevca koji je na dar dobio električnu i Leonida Mitrović iz Negotina kojoj je pripala klasična gitara.

Titulu laureata u prvoj kategoriji dobili su Dimitrije Starčević iz Uživa i Petra Ćurčić iz Aleksinca, u drugoj Đorđe Milenković iz Beograda, trećoj Danilo Savić iz Beograda, šestoj Bogdan Stojanović iz Požarevca, a u hobi kategoriji Jana Petrović iz Škole gitare borskog Centra za kulturu.

-Učenici, roditelji i profesori otišli su srećni i zadovoljni iz Donjeg Milanovca sa željom da se ponovo vrate na Festival gitare ,,Zlatna nota" koji je opravdao svoje postojanje. Bili smo dobri domaćini, dobili smo pregršt pohvala, a festival je dobio izuzetan prostor u okviru Nacionalnog parka Đerdap, koji je kao i Opština Majdanpek bio sponzor festivala – kaže Nenad Ilijić, direktor “Zlatne note”.

Foto: Željko Vladić

Nenad Ilijić, idejni tvorac Festivala gitare "Zlatna nota"

Predivne utiske poneli su sa ovog takmičenja i učenici negotinske Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ iz klasa gitare Ane i Dragana Daneskovića koji su na 15. Međunarodnom festivalu gitare „Zlatna nota“ u Donjem Milanovcu osvojili 10 prvih, dve druge i tri treće nagrade.

Prvu nagradu  za interpretaciju dobili su osnovci Vuk Perović, Dušan Mitrović, Lena Brzulović, Marija Danesković, Anja Karalić, Bogdan Jovanović, Jana Stošić, Leonida Mitrović, Uroš Ninić i Novak Vatović.

Drugu nagradu osvojili su Anastasija Adamović, učenica petog razreda osnovne muzičke škole i Mateja Vojvodanović, učenik prvog razreda negotinske srednje muzičke škole, dok je treća nagrada pripala  osnovci Božidaru Đakoviću, Aleksi Raduloviću i Urošu Iliću.

-Naša škola učestvuje na “Zlatnoj noti” od osnivanja, eto već 15 godina. Ovaj festival nam je i prilika da deca provere naučeno, da se oslobode treme, steknu potrebno samopouzdanje i naravno ovladaju scenom, što im je i bitno za dalje muzičko školovanje – kaže Ana Danesković, profesorka gitare u negotinskoj Umetničkoj školi “Stevan Mokranjac“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DODELJUJU I NAGRADU „ANDRIJA ČIKIĆ“: U Smederevu se održava takmičenje pijanista, jedno od priznanja posvećeno dečaku ubijenom u Ribnikaru