OSMEH PREDŠKOLACA PREPLAVIO ULICE: Blizu 1.500 dece i njihovih roditelja zaigralo u centru Leskovca

I. M.

27. 05. 2022. u 13:45

Na centralnom gradskom trgu u Leskovcu i delu Bulevara Oslobođenja plesalo je blizu 1.500 predškolaca u okviru manifestacije „Razigrane ulice“.

ОСМЕХ ПРЕДШКОЛАЦА ПРЕПЛАВИО УЛИЦЕ: Близу 1.500 деце и њихових родитеља заиграло у центру Лесковца

foto: GU Leskovac

Tradicionalno okupljanje mališana koji ove godine polaze u školu doprinelo je tome da ulice Leskovca budu preplavljene dečijim osmehom, ali i osmesima njihovih roditelja, baka i deka i drugih srodnika i prijatelja.

Oni su zajedno obeležili kraj jednog perioda odrastanja dece koja su pohađala pripremni predškolski program Predškolske ustanove „Vukica Mitrović“ i još tri privatna vrtića u gradu.

Manifestacija se organizuje deveti put, a ove godine, posle pandemijske pauze, deca su sa roditeljima, svi kao jedan, plesali uz taktove 10 poznatih numera srpske tradicionalne muzike.

Ples se uvežbavao danima pred nastup kako bi se postigla što veća sinhronizovanost među igračima, ali je svima bilo najvažnije da se mališani dobro zabave.

Predškolci i roditelji iz istih vrtića su se prepoznavali po majcama koje su nosili. Svaki od vrtića je imao svoju boju, pa je i to šarenilo doprinelo pozitivnoj i veseloj atmosferi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)