MUDRA ODLUKA ARHIJEREJA: Gradonačelnik Šapca o novom episkopu Jeroteju

V. Mitrić

22. 05. 2022. u 07:41

U RUKOVODSTVU grada Šapca, s radošću, kao i u čitavom ovom delu Srbije, s radošću je primljena vest da je Svetoi arhijerejski sabor Srpske pravoslavne crkve izabrao vladiku Jeroteja Petrović, dosadašnjeg vikarnog episkopa patrijarha srpskog Porfirija, za novog episkopa Eparhije šabačke, kaže gradonačelnik Šapca, dr Aleksandar Pajić.

МУДРА ОДЛУКА АРХИЈЕРЕЈА: Градоначелник Шапца о новом епископу Јеротеју

Foto: V. Mitrić

Čelnik grada na Savi, u kom stoluje episkop šabački, ističe da, „ ne samo što je izabran duhovni roditelj, posle upokojenja divnog vladike Lavrentija, već u eparhiju, na područje dva grada i šest opština, stiže snažna, čvrsta, značajna ličnost, kao što je episkop Jerotej, mudra, pametna i odgovorna glava, na radost i Crkve i svih nas“.

- Grad Šabac je, uspostavljanjem nove vlasti, uspostavio i nikad bolje odose sa Eparhijom šabačkom i oni će samo biti plodotvorniji na duhovnom, kulturnom i svakom polju o čemu se dogovorimo, crkveno rečeno, „kako Bog zapovega“ i širokog srca dočekujemo našeg novog episkopa – kaže dr Pajić.

- Mudri su bili naši arhijereji kada su donosili odluku ko će da dođe na čelo ove značajne, čuvene i dragocene eparhija, gde je razvijen duhovni i kulturni život kao najlepši vrt. Tu smo sa vladikom Jerotejom, koji je, inače, dete naše eparhije, sa monaštvom, sveštenstvom i verujućim narodom da ga nedhujemo, doterujemo i oplemenjujemo što je moguće bolje i lepše. Na radost Boga i roda našega.

BONUS VIDEO: MALA SRPSKA SVETA GORA - Sa Kablara prelep pogled iz staklenog vidikovca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

PORODIČNI ODMOR U PRAVOM SMISLU: Bazeni, dobra plaža, raznovrsne animacije, ukusna i raznovrsna hrana, šta više poželeti