PROMOCIJA HUMANIH VREDNOSTI U Kraljevu premijerno prikazan film "Na pravom putu"

G. ĆIROVIĆ

16. 05. 2022. u 11:28

U sklopu Nedelje Crvenog krsta, u kraljevačkom MMC „Kvart“ premijerno je prikazan film „Na pravom putu“ u produkciji Crvenog krsta Užice kao deo programa „Promocija humanih vrednosti”.

ПРОМОЦИЈА ХУМАНИХ ВРЕДНОСТИ У Краљеву премијерно приказан филм На правом путу

GU u Kraljevu

Projekciji su prisustvovali brojni prijatelji Crvenog krsta, volonteri, predsednici i sekretari iz više od 30 lokalnih organizacija CK, učenici kraljevačkih srednjih škola, kao i predstavnici lokalne samouprave na čelu sa dr Predragom Terzićem, gradonačelnikom grada na Ibru.

- Hvala vam što godinama pomažete ljudima koji se nalaze u nevolji. Crveni krst je uvek bio tu da pomogne u teškim trenucima, i za vreme ratova, i zemljotresa u Kraljevu, a pogotovo u poslednje dve godine kada smo se svi zajedno borili protiv kovida – rekao je Terzić, obraćajući se prisutnima.

GU u Kraljevu

Sa projekcije filma "Na pravom putu"

Ovaj film za cilj ima smanjenje nasilja među mladima, promociju tolerancije, nenasilne komunikacije, rodne ravnopravnosti, prevenciju diskriminacije i nasilja putem elektronskih medija uz želju da se humane ideje na savremen način približe mladima.

Prema rečima Ljubomira Miladinovića generalnog sekretara CK Srbije, promocija filma „Na pravom putu“ prilika je da se javnosti upute one poruke koje Crveni krst čine najvećom i najstarijom humanitarnom organizacijom.

- Da pomognemo deci, mladim volonterima, da se što bolje pripreme za sve izazove koje čine život i, istovremeno, da razvijemo kulturu humanosti - poručio je Miladinović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!