KAD POKOSE SAMO POLOVINU TERENA: Kako je u Glavincima sniman serijal "Šljiva ranka i stativa tanka"

Z. GLIGORIJEVIĆ

03. 05. 2022. u 08:25

PROMOCIJA najvažnije sporedne stvari na svetu, fudbala, ali amaterskog, cilj je dokumentarnog serijala "Šljiva ranka i stativa tanka", čija je jedna od pet epizoda snimljena u jagodinskom selu Glavinci.

КАД ПОКОСЕ САМО ПОЛОВИНУ ТЕРЕНА: Како је у Главинцима сниман серијал Шљива ранка и статива танка

Foto Z. Gligorijević

Scenaristi i reditelju serijala Milutinu Jovanoviću namera je da amaterski fudbal prikaže na vedar način, ali i kao svojevrsni žurnal, odnosno uvod u najvažniji sportski fudbalski događaj - Svetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru.

- Impresioniran sam konfiguracijom terena, jer je pokošena samo jedna strana, što je veoma originalno i što će, verujem, biti zanimljivo našim gledaocima. Volim što je sve bilo spontano, što ove ljude ništa ne opterećuje, što se raduju fudbalu, a još više druženju tokom čuvenog "trećeg poluvremena" - kaže Jovanović za "Novosti".

Foto Z. Gligorijević

Sa njim su se složili i veterinari FK Juhor Glavinci i FK Partizan iz Majura, kojima je ponajmanje bio bitan rezultat utakmice, već im je najvažnije bilo druženje, pogotovu što su neki od njih ponovo obuli kopačke posle petnaestak godina.

- Ovo je za nas bio veliki doživljaj. Bilo je lepo vratiti se na teren, jer draž fudbala nije se izgubila bez obzira na godine. Mada, priznajem, bilo je lepše između dva poluvremena kraj točilice za pivo i svirku harmonikaša, a "treće poluvreme" je uvek najlepše - kazao je kapiten FK Juhor Glavinci Dušan Milojević.

Milutin Jovanović, Foto Z. Gligorijević

Kapiten FK Partizan iz Majura Zoran Matejić veli da su trenirali za ovu utakmicu, koja je veliki uspeh za selo i njihov fudbalski klub, a Nenad Nikolić Kenta, veteran FK Juhor, dodao je da je bilo teško trčati, ali da je srce htelo, pa je izdržao.

- Kopačke sam predao mlađima, a ja ću da ih bodrim i savetujem, jer sam se posvetio trenerskom pozivu. Odigrao sam mali milion utakmica, zadobio sam povrede, doživeo teške, ali i lepe trenutke. Ali, kada bih opet imao sedam godina, zaigrao bih bez razmišljanja - rekao je Predrag Gajić, kome je posle četiri decenije ovo bila poslednja utakmica, pa je kopačke bacio u publiku.

Foto Z. Gligorijević

PREMIJERA

DOKUMENTARNI serijal produkcija Golden touch radi u saradnji sa Radio-televizijom Srbije. Premijera će biti početkom novembra. Od najefektnijih detalja biće urađen dugometražni dokumentarni film, čija će premijera biti naredne godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024