KUPANJE KADA OTOPLI, ULAZNICA 50 DINARA: Na novosadskom Štrandu, najuređenijoj plaži na Dunavu danas počela 111. sezona

Lj.P.

01. 05. 2022. u 11:51

NA najuređenijoj plaži na Dunavu, novosadskom Štrandu, danas je zvanično počela kupališna sezona, 111. po redu, i trajaće do 30. septembra.

КУПАЊЕ КАДА ОТОПЛИ, УЛАЗНИЦА 50 ДИНАРА: На новосадском  Штранду, најуређенијој плажи на Дунаву данас почела 111. сезона

Foto: Gradsko zelenilo

Prvih dana maja, kao i do sada, ulaz će tradicionalno biti slobodan, a o početku naplate, kako navode u JKP “Gradsko zelenilo”, koje upravlja plažom, javnost će blagovremeno biti obaveštena.

Ovog leta, posetioci Štranda će ulaz na kupalište plaćati po cenovniku koji se nije menjao prethodnih godina, tako da dnevna karta i dalje košta 50 dinara,sezonska ulaznica je 1.345 dinara, a za sezonsku sa popustom, potrebno je izdvojiti 1.150 dinara.

- Od dana zvaničnog početka kupališne sezone, na snazi će biti protokol crvene zastave, što znači da je kupanje zabranjeno uzimajući u obzir da je trenutna temperatura vode u Dunavu 13 stepeni – predočava Jelena Prica, pomoćnik direktora “Gradskog zelenila”.

– U toku protokola crvene zastave, angažovani su spasioci koji će obaveštavati posetioce o zabrani kupanja. Kada kupanje bude dozvoljeno, broj spasilaca će u svakom trenutku biti u skladu sa potrebama, protokolom i pravilima struke, kao i brojem posetilaca, vremenskim uslovima.

Kao i do sada, prema rečima naše sagovornice, obezbeđena je ekipa prve pomoći sa lekarom koji dežura na plaži. Projektom “Bezbedna plaža”, kroz konkurs Ministarstva trgovine, telekomunikacija i turizma, obezbeđana su sredstva za novu spasilačku opremu, čamac za spasavanje na vodi, info table, spasilačke kule, motorole, bove, čime je povećan nivo bezbednosti kupača.

BONUS VIDEO - PRVI DIGITALNI AUTO-PUT U SRBIJI: “Novosti" u patroli sa neimarima koji grade Moravski koridor

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju