PRVOMAJSKI URANAK U ZELENOJ OAZI: Kamenički park, omiljeno izletište Novosađana, spreman za predstojeći praznik

Lj. P.

30. 04. 2022. u 17:07

KAMENIČKI park, omiljeno izletište Novosađana spreman je za Prvomajski uranak, a radnici “Gradskog zelenila” pripremili su park za tradicionalni boravak građana u prirodi za 1. maj.

ПРВОМАЈСКИ УРАНАК У ЗЕЛЕНОЈ ОАЗИ: Каменички парк, омиљено излетиште Новосађана, спреман за предстојећи празник

Gradsko zelenilo

Pokošena je trava, obezbeđeno je i uređeno 30-ak ložišta za potpalu vatre i pripremu hrane, dovoljan broj obruča za odlaganje smeća pored postojećih kanti u parku, kao i cisterna s pijaćom vodom.

- Za sve Novosađane koji Prvomajske praznike žele da proslave boravkom u prirodi obezbeđeni su svi uslovi za nesmetan boravak i uživanje – kaže Jelena Prica, omoćnik direktora „Gradskog zelenila“. - Kamenički park je omiljena oaza građana Novog Sada, a posebno prilikom proslave 1. maja. Da bismo sačuvali ovaj parkovski biser, ova zelena pluća grada, molimo građane da uz uživanje i odmor posvete pažnju i očuvanju zelenih površina u parku.

Iz „Zelenila“ mole građane da ne parkiraju svoja vozila na zelenim površinama, i da se potrude da smeće odlažu u pripremljene obruče. A budući da je proslava 1. maja jedinstvena prilika da budu u što dužem kontaktu sa prirodom, možda je šetnja do Kameničkog parka najbolji način da obeleže ovaj praznik.

Kamenički park ima 33 hektara.

BONUS VIDEO: 

DESANT LEGENDARNE 63. PADOBRANSKE BRIGADE: Spektakl na prikazu borbene sposobnosti Vojske Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NELE I OKI PORUČUJU „STRUJU ŠTEDI“: Evo u čemu je ključ za osvajanje fiće