STOTINU UČESNIKA IZ 13 GRADOVA: Svečano otvoreno Četvrto pijanističko takmičenje ,,Vojislav-Lale Stefanović“ u Užicu

Novosti online

19. 04. 2022. u 12:44

SVEČANO je otvoreno Četvrto pijanističko takmičenje u Muzičkoj školi ,,Vojislav-Lale Stefanović“.

СТОТИНУ УЧЕСНИКА ИЗ 13 ГРАДОВА: Свечано отворено Четврто пијанистичко такмичење ,,Војислав-Лале Стефановић“ у Ужицу

Foto: Muzička škola

Takmičenje najtalentovanijih mladih pijanista trajaće dva dana i okupiće blizu stotinu učesnika iz trinaest gradova Republike Srbije.

- Organizovanjem pijanističkog takmičenja u našoj školi, koje se odvija već nekoliko godina unazad, prevashodno želimo da damo doprinos razvoju pijanističke pedagogije i izvođaštva na nivou osnovne i srednje muzičke škole u našem gradu i regionu. Ovo takmičenje je još jedna u nizu manifestacija kojom, kao škola, doprinosimo razvoju kulturnog života naše sredine, stavljajući u fokus klasičnu muziku i šireći svest o pravim vrednostima. Smatram da je međusobna razmena znanja i iskustva među učesnicima takmičenja, učenicima i njihovim nastavnicima, dragocena - naveo je Nebojša Đuričić, direktor Muzičke škole ,,Vojislav-Lale Stefanović“.

Direktor Muzičke škole u Užicu, Nebojša Đurić, dodao je da učenici na ovakvim takmičenjima dobijaju priliku da provere, potvrde i unaprede svoj talenat i znanje, kao i svoje ljudske vrednosti neprestanim usavršavanjem i težnjom ka profesioinalizmu.

Na takmičenju će učestvovati višestruko nagrađivani učenici, kako na republičkim, tako i na međunarodnim takmičenjima.

Žiri ovog takmičenja činiće eminentni profesori sa bogatim izvođačkim i pedagoškim iskustvom: prof. dr Sanja Lukovac sa Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, prof. Goara Lazić, iz Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ iz Šapca, kao i prof. Magdalena Popović iz Muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“ iz Čačka.

- Takmičenje je počelo kao školsko, ali zbog interesovanja velikog broja muzičkih škola iz Srbije, mogu slobodno da kažem da ovo, sada već tradicionalno takmičenje, uspeva da preraste u respektabilno državno takmičenje. Ove godine su sa nama, pored učesnika iz Užica i đaci iz Priboja, Nove Varoši, Prijepolja – praktično cele Zapadne Srbije, ali i učesnici iz Beograda, Trstenika, Valjeva, Kraljeva, Novog Pazara, Smederevske Palanke. Naš cilj je  da ovo takmičenje već naredne godine preraste u međunarodno sa učesnicima iz okolnih zemalja – Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije - izjavio je Ivan Sudzilovski, jedan od organizatora ovog takmičenja i profesor klavira u Muzičkoj školi ,,Vojislav-Lale Stefanović“.

Svečanom otvaranju Četvrtog pijanističkog takmičenja u Muzičkoj školi ,,Vojislav-Lale Stefanović“ prisustvovali su čelnici Grada Užica na čelu sa gradonačelnicom dr Jelenom Raković Radivojević.

Muzička škola „Vojislav-Lale Stefanović“ postoji već 45 godina i sa ovim takmičenjem se pozicionira kao lider u razvoju mladih muzičkih talenata na teritoriji Zapadne Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

POGUBNE TEŽNJE: DŽonson tera Putina sa Balkana