MIROVIĆ: Pokrajinska vlada samo u ovoj godini za obnovu domova kulture izdvojila 700 miliona dinara

Novosti online

12. 04. 2022. u 15:33

PREDSEDNIK Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na rekonstrukciji domova kulture u Lovćencu i Srbobranu i izgradnji Doma kulture u Ravnom Selu, istakavši da je za obnovu i opremanje domova kulture širom Vojvodine Pokrajina samo u ovoj godini izdvojila ukupno 700 miliona dinara.

МИРОВИЋ: Покрајинска влада само у овој години за обнову домова културе издвојила 700 милиона динара

Foto: Pokrajinska Vlada Vojvodine

- U toku su i radovi na rekonstrukciji Doma kulture u Velebitu, u opštini Kanjiža, a plan je da tokom godine započnemo radove i u opštinama Opovo, Žitište, Stara Pazova, Bačka Palanka, Šid, Odžaci i u gradu Somboru. To je od ogromne važnosti za kulturne delatnike i poslenike jer ćemo imati širom Vojvodine prostor i uslove u kojima će pored lokalnih kulturnih zajednica i veliki umetnici predstavljti svoje sadržaje - izjavio je predsednik Mirović.

Prema njegovim rečima, sva ova mesta će živeti bogatijim kulturnim životom i dobiće prostor da na reprezentativan način pokažu sve ono što imaju Vojvodina i srpska kultura u celini.

- Nastavićemo ovaj posao sve dok u svakom mestu ne uredimo sve kulturne centre i domove kulture baš do onog nivoa da svi sadržaji budu predstavljeni na pravi način - izjavio je Mirović.

Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine za finansiranje izgradnje objekta Doma kulture u Ravnom Selu izdvojila ukupno 205 miliona dinara.

Projektom je predviđeno da bude izgrađen novi objekat ukupne površine 1.058 kvadratnih metara, za potrebe amaterske pozorišne produkcije, kao i organizacije gostovanja profesionalnih pozorišta, prikazivanja filmskih projekcija, održavanja pozorišnih i filmskih festivala i sličnih manifestacija.

Glumac i reditelj Lazar Ristovski kazao je ovom prilikom da je zadovoljan jer se vidi kraj ovog impozantnog projekta, te da će ovde mladi ljudi moći da iskažu svoju kreativnost.

U Domu kulture u Srbobranu, koji je sagrađen 1955. godine, u toku je kompletna rekonstrukcija i, kako je najavljeno, do kraja godine ova opština dobiće obnovljen stari i dograđen novi objekat.

Dom kulture u Lovćencu od 1954. godine nikada nije bio obnavljan, a Pokrajinska vlada izdvojila je za njegovu rekonstrukciju i opremanje ukupno 78,4 miliona dinara.

Obilasku radova prisustvovala je i Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a