ODNOŠENJE KABASTOG SMEĆA: U Somboru počeo "Mesec čistoće"

J. L.

01. 04. 2022. u 15:36

U Somboru je počeo "Mesec čistoće" i to odnošenjem kabastog otpada iz salaških naselja „Centrala“, „Bukovac“ kao i iz Venca Petrove gore. Akcija će trajati do 6.maja.

ОДНОШЕЊЕ КАБАСТОГ СМЕЋА: У Сомбору почео Месец чистоће

foto: Grad Sombor

U okviru ove akcije, JKP „Čistoća“ odnosi sav građevinski, kabasti, ili prosto višak komunalnog otpada koji Somborci iznese ispred svojih stambenih objekta. Akcijom je obuhvaćeno 350 ulica, a građani su dužni da svoj otpad odlože na javnu površinu ispred svojih objekata, tako da mehanizacija i komunalni radnici mogu nesmetano da mu pristupe. 

Somborski komunalci upozoravaju svoje sugrađane da je zabranjeno da se otpad odlaže u odvodne kanale, pored dalekovoda i u neposrednoj blizini saobraćajnica. Građani otpad mogu da iznesu na ulicu najranije 48 časova pre datuma kada je njihova ulica na rasporedu, a nesavesni Somborci koji otpad budu iznosili ranije, biće sankcionisani od strane Komunalne inspekcije koja će tokom akcije obavljati pojačan nadzor.

 U okviru „Meseca čistoće“ komunalno preduzeće otpad odvozi besplatno, a tokom akcije će biti sanirane i divlje deponije koje se nalaze u ulicama iz rasporeda

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!