INVESTICIJE OD ČETIRI MILIONA EVRA: Čačak ulaže u sportski kompleks koji se nalazi kod Zapadne Morave

V. I.

30. 03. 2022. u 19:21

U OKVIRU kompleksa Sportskog centra “Mladost“ završena je izgradnja parkinga pored gradske plaže, kapaciteta više od 100 mesta. Ova investicija vredna je 27,5 miliona dinara.

ИНВЕСТИЦИЈЕ ОД ЧЕТИРИ МИЛИОНА ЕВРА: Чачак улаже у спортски комплекс који се налази код Западне Мораве

Foto: GU Čačak

Novina na gradskom kupalištu je i potpuno nov javni toalet, koji će biti dostupan svim sugrađanima koji posećuju ovaj deo grada, a prilagođen je i osobama sa invaliditetom i poseduje i poseban deo za majke sa bebama. On se nalazi u okviru kompleksa Gradskog stadiona, odnosno između istočne tribine i severnog dela stadiona.

Gradonačelnik Milun Todorović naglasio je da je grad u protekle četiri godine investirao oko četiri miliona evra u ovoj deo Čačka.

- Rekonstruisan je atletski stadion, krak bedema od restorana “Belvi“ do Borčevog stadiona, sa krakom ka Košutnjaku, izgrađen teren sa veštačkom podlogom, a poslednja faza uređenja podrazumeva izgradnju zapadne tribine fudbalskog stadiona – naveo je Todorović prilikom obilaska Sportskog centra.

– Potpisali smo ugovor sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine za još osam miliona dinara, a grad će obezbediti još pet za proširenje kapaciteta kotlarnice na šest megavata, za izgradnju toplovoda za priključenje na sistem daljinskog grejanja za čitav ovaj kvart, kao i za dogrevanje vode i kompletnog prostora budućeg olimpijskog zatvorenog bazena, koji će se nalaziti na mestu gde je donedavno postojao kafe “Montana“ – rekao je Todorović.

Gradonačelnik je naglasio i da je opredeljeno tri miliona dinara za uređenje leve obale Zapadne Morave, kako plaže, tako i gradskog bedema sa ljubićke strane. Takođe, u narednih nekoliko meseci, po završetku javne nabavke, na parkingu na Gradskoj plaži biće instaliran brzi punjač za elektromobile, a u planu je i izgradnja staza pored teniskih terena.

Najavljeno je i da će uskoro početi izgradnja parkinga pored Doma učenika, koji će imati više od 180 parking mesta, a koji će biti prilagođen i osobama sa invaliditetom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna