PSI OSTADOŠE BEZ HRANILICA: JKP "Medijana" i donatori bez dogovora oko humanitarne reciklaže

D. MILjKOVIĆ

29. 03. 2022. u 07:23

ČETIRI mašine za reciklažu plastičnih flaša, iz kojih bi se zauzvrat dobijala hrana za napuštene pse - donacija ljubitelja životinja - trebalo je da budu postavljene po Nišu, a da li su, posle šestomesečnog preganjanja sa lokalnom samoupravom, završile u Aranđelovcu.

ПСИ ОСТАДОШЕ БЕЗ ХРАНИЛИЦА: ЈКП Медијана и донатори без договора око хуманитарне рециклаже

Foto SFP

Niška udruženja koja se bave zaštitom životinja optužuju ovdašnje čelnike da su neprimereno i neopravdano odugovlačili sa postavljanjem ovih svojevrsnih hranilica, a Jovana Ivaštanin, iz organizacije "Serbias forgoten pavs", podseća da su ovu opremu iz Turske nabavili upravo na inicijativu JKP "Medijana", odnosno tadašnjeg direktora Dragoslava Pavlovića, te da je preduzeće bilo upoznato sa svim detaljima.

- Mašine su pola godine čamile u Nišu, a trebalo je da u ovom gradu prorade pre nego u Beogradu. Smatramo da iza svega stoji politika, žao nam je što niške životinje neće imati redovnu hranu, ali nama je jednako važan svaki pas, pa neka bar neki od njih budu usrećeni - kaže Jovana.

Foto SFP

Iz JKP "Medijana" saopštavaju da je pre postavljanja trebalo pribaviti lokacijske dozvole, te organizovati punjenje i pražnjenje mašina, ali to nije bilo predviđeno redovnim planom rada, pa se čekalo usklađivanje sa dokumentima i odlukama lokalne samouprave, koja im je osnivač. Uspešno su prevaziđeni i problemi pri izboru lokacija, a donatori su pri kraju procedure počeli da insistiraju i na postavljanju video-nadzora, za šta je iznova trebalo pronaći pravni osnov, definisati tehničke mogućnosti i raspisati javnu nabavku.

- Dodatno iznenađenje je bio nepovoljan ugovor za naše preduzeće, a donatori su tokom novih pregovora ucene i pretnje stavili ispred dobrobiti životinja. I, samo dan pred postavljanje, 22. marta, uprkos čvrstim uveravanjima da je sve u redu, saznali smo da se oprema prebacuje u neki drugi grad - saopšteno je iz JKP "Medijana".

Foto SFP

LOKACIJE

JKP "Medijana" je predložio tri lokacije - Tvrđava, pešačka zona kod fontane u Obrenovićevoj ulici i park Čair, kod šetališta za pse.

- Mi smo predlagali Nišku Banju, "Stop šop", Obrenovićevu i park Svetog Save, jer tamo već postoji video-nadzor - tvrdi Jovana Ivaštanin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)