IGOR MIROVIĆ: Ada postaje atraktivnije mesto za turiste

Novosti online

22. 03. 2022. u 14:04

PREDSEDNIK Pokrajinske vlade Igor Mirović otvorio je danas novi, moderan velnes centar u Adi, koji se nalazi u okviru Rekreacionog centra „Adice“, čime je, kako je rekao, ova severnobanatska opština postala atraktivnije mesto za turiste.

ИГОР МИРОВИЋ: Aда постаје aтрактивније место за туристе

Foto: Pokrajinska vlada

- Ovaj moderni objekat rezultat je zajedničkog rada Pokrajinske vlade i Opštine Ada i njenih građana. Novi velnes centar izgrađen je i opremljen po visokim standardima i od sutra, pa narednih decenija, on će biti otvoren za meštane i turiste iz cele Srbije - izjavio je Mirović.

Predsednik je istakao da je Pokrajinska vlada prepoznala značaj ovog projekta, finansirajući sa 106 miliona dinara termalnu bušotinu, izgradnju saobraćajnica, pešačkih staza i parkinga, kao i kompletno komunalno uređenje kompleksa.

- Izgradnjom velnes centra, uz otvoreni bazen i sportski centar, dobili smo višefunkcionalan objekat sa mnogo potencijala u svim segmentima turizma, razvoja sporta i opšteg lokalnog razvoja opštine Ada. Razvijaćemo turističke potencijale u ovom delu naše zemlje i tako ćemo unaprediti celokupnu turističku ponudu - istakao je predsednik Mirović.

- Ova investicija dokaz je da zajedničkim snagama možemo postići veliki uspeh. Ovo je veliki dan za opštinu Ada kada govorimo o turističkom aspektu - izjavio je predsednik Opštine Zoltan Bilicki zahvalivši Pokrajinskoj vladi na podršci izgradnji ovog objekta.

Događaju su prisustvovali i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)