POLOŽEN KAMEN TEMELJAC: Počinje izgradnja parohijske sale u porti Crkve Svetog Nikole u Banjskoj kod Vučitrna

D.Z.

15. 03. 2022. u 17:45

UZ blagoslov vladike raško-prizrenskog Teodosija, a u prisustvu sekretara eparhije Saše Mitrovića, lokalnog paroha Sime Čumburovića, meštana Banjske, gradonačelnika sa Severa Kosova i zamenice gradonačelnika Severna Mitrovica, ministar za zajednice i povratak Goran Rakić je danas položio kamen temeljac za izgradnju parohijske sale u porti Crkve Svetog Nikole u Banjskoj kod Vučitrna.

ПОЛОЖЕН КАМЕН ТЕМЕЉАЦ: Почиње изградња парохијске сале у порти Цркве Светог Николе у Бањској код Вучитрна

Foto: D. Z.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva za povratak na ideju za izgradnju jednog ovakvog objekta došlo se aprila meseca prošle godine jer je tokom posete tada istaknuto da je crkvi potreban, kako bi se Srbi nakon crkvenih liturgija tu okupljali i obeležavali praznike.

Foto: D. Z.

- Uvek ćemo podržati ovakve i projekte slične ovom jer su vredni za naš narod. Danas u Banjskoj ali i na drugim mestima pomagaćemo crkvu jer je ona od suštinskog i vitalnog značaja za opstanak Srba. Veoma sam zadovoljan što smo danas započeli značajan posao a parohijska sala će biti gotova u narednih par meseci-istakao je ministar za zajednice i povratak Goran Rakić je po polaganju kamena temeljca i istakao veoma značajnim što Srbi u ovom delu Kosova opstaju i pored pritisaka i bezbednosnih problema sa kojima se suočavaju. Meštani ističu da je ovo veliki i srećan dan za njih, dok prota Simo Čumburović napominje, da je crkvi falio jedan ovakav objekat, jer stari nije mogao da odgovori potrebama meštana. Kaže da je ovo veliki doprinos i da će crkvena porta biti mesto okupljanja svih vernika i dobrih ljudi.Inače,Ministarstvo za zajednice i povratak je takođe finansiralo dogradnju Crkve Svetog Nikole u Banjskoj sa kupolom za zvonik.

Foto: D. Z.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!