SMANJUJE SE BROJ NOVOZARAŽENIH: Korona u leskovačkoj bolnici odnela još četiri života

I. M.

21. 02. 2022. u 14:55

U KOVID bolnici u Leskovcu od posledica zaraze virusom korona preminule su još četiri osobe, dok se broj novoregistrovanih slučajeva zaraze smanjuje.

СМАЊУЈЕ СЕ БРОЈ НОВОЗАРАЖЕНИХ: Корона у лесковачкој болници однела још четири живота

Foto: I.M.

Borbu sa opakim virusom, u poslednja 24 časa, izgubili su nevakcinisani pacijenti iz Grdelice, Prokuplja, Kragujevca i Vučja, stari 81 odnosno 84, dok su dva pacijenta preminula u 87 godini života. U drugu zdravstvenu ustanovu upućene su dve osobe.

Primljeno je pet, a otpušteno sedam pacijenata, pa je trenutno na bolničkom lečenju 101 osoba od kojih su 66 na terapiji kiseonikom.

Hospitalizovano je 70 pacijenata iz Leskovca, 15 iz Vlasotinca, sedam iz Lebana, šest iz Bojnika i po jedan iz Medveđe, Crne Trave i Aleksinca.

Prema poslednjem dnevnom izveštaju za Jablanički okrug leskovački Zavod za javno zdravlje dobio je 141 rezultat analiza na infekciju virusom korona od kojih 75 ima pozitivan nalaz.

Od ukupnog broja u Leskovcu je uzorkovano 88, a pozitivno je 48 ljudi. Vlasotince ima 19, Lebane pet, a Bojnik tri novoregistrovana slučaja bolesti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)