OD PONEDELJKA: U Kikindi ponovo operacije u dve sale

R. Š.

18. 02. 2022. u 17:29

POSLEDNjIH nedelju dana epidemiološka situacija u Kikindi se poboljšala, pa je na bolničkom lečenju sada 28 pacijenata, 11 manje nego prošle sedmice.

ОД ПОНЕДЕЉКА: У Кикинди поново операције у две сале

Foto: Privatna arhiva

Nijedan nije na respiratoru, nema ni onih koji su na intezivnoj nezi, pa su se stvorili uslovi da Hirurško odeljenje ponovo radi većim kapacitetom. Kako je najavio anesteziolog Vladimir Prunić, zamenik direktorke Opšte bolnice, od ponedeljka će raditi dve operacione sale.

- Operacije će se od ponedeljka raditi povećanim obimom, kako bismo skratili vreme čekanja pacijenata na hirurške intervencije. Na programu će najpre biti pacijenti koji čekaju na operacije žučne kese i bruha. Iako lista čekanja nije dugačka, želimo da ukažemo pažnju pacijentima koji do sada nisu mogli da budu operisani. Ambulante će raditi redovno, radnim danima od devet do 13 sati – naveo je dr Prunić.

I u Domu zdravlja su stvoreni uslovi za reorganizaciju, jer je sada vrlo malo građana koji dolaze da prime prvu vakcinu. Zbog manjeg obima posla, Vakcinalni punkt iz prostorija Udruženja penzionera, iz centra grada, od ponedeljka će biti u ambulantu na Mikronaselju. Vakcina protiv kovida 19 moći će da se primi u intervalu od 9 do 16 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna