ČETIRI NOVE ELEKTRONSKE USLUGE: Zahtev za naknadu zarade za porodiljsko odsustvo od sada preko eUprave

Z. GLIGORIJEVIĆ

31. 01. 2022. u 14:03

PUTEM portala eUprava Ćupričani mogu da podnesu zahtev za naknadu zarade za porodiljsko odsustvo, predstavke Komunalnoj i Inspekciji za zaštitu životne sredine, kao i da prijave komunalne probleme

ЧЕТИРИ НОВЕ ЕЛЕКТРОНСКЕ УСЛУГЕ: Захтев за накнаду зараде за породиљско одсуство од сада преко еУправе

Foto:Z.Gligorijević

Opština Ćuprija jedna je od 35 u Srbiji koja je, uz tehničku podršku programa “Swiss PRO“ Vlade Švajcarske i u saradnji sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu, unapredila kvalitet usluga koje pruža građanima i privredi, a ujedno povećala transparentnost i obezbedila brži i lakši pristup uslugama. Ćuprija je jedna od prvih opština čije su se nove četiri eUsluge našle na portalu eUprava.

- Putem portala eUprava naši sugrađani mogu da podnesu zahtev za naknadu zarade za porodiljsko odsustvo, predstavke Komunalnoj i Inspekciji za zaštitu životne sredine, kao i da prijave komunalne probleme. Na ovaj način Ćuprija se svrstava među uprave koje štede vreme i novac svojim građanima, ali im i pruža mogućnost više da se uključe u njen rad i daju lični doprinos da naša lokalna zajednica funkcioniše još bolje – ocenio je Jovica Antić, predsednik opštine Ćuprija.

Foto:Z.Gligorijević

Jovica Antić,predsednik opštine Ćuprija

Maida Jusufović, službenica za dobro upravljanje i rodnu ravnopravnost programa “Swiss PRO“, dodaje da je unapređenjem efikasnosti rada lokalne samouprave, Ćupričanima omogućeno “da brzo i lako, bez čekanja u redovima i dodatnih troškova pristupe javnim uslugama koje su u nadležnosti lokalne samouprave i ostvare određena prava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili