OPREMLJENE I UČIONICE: Rekonstruisana prokupačka Gimnazija dočekala učenike

D.Z.

24. 01. 2022. u 14:34

PROKUPAČKA Gimnazija, rekonstruisana, uređena, opremljena novim inventarom, u savremenim uslovima za učenje i rad, spremno je na početku drugog polugodišta dočekala učenike i zaposlene.

ОПРЕМЉЕНЕ И УЧИОНИЦЕ: Реконструисана прокупачка Гимназија дочекала ученике

Foto: Grad Prokuplje

Prema rečima gradonačelnika Prokuplja Milana Aranđelovića, ukupna vrednost ove kapitalne investicije je 320.000.000 dinara, od kojih je sredstva za kompletnu rekonstrukciju obezbedila Vlada Republike Srbije, dok je Grad Prokuplje školskim inventarom opremio učionice i obezbedio savremena sredstva za izvođenje nastave.

- Tokom rekonstrukcije Gimnazije koja je stara više od jednog veka, pojedini radovi su korigovani, instalacije proveravane, tako da su se sada stekli svi neophodni uslovi da škola počne sa radom - ističe gradonačelnik Aranđelović, dodajuću da je u okviru zgrade Gimnazije renoviran i bioskop, da je nabavljeno novo ozvučenje, kao i da se u narednom periodu očekuje da ovaj prostor bude kompletno opremljen i pušten u rad.

Inače, svečano otvaranje prokupačke Gimnazije najavljeno je za petak, 28. januara, uz prisustvo zvaničnika, građana Prokuplja, kao i istaknutih učenika koji su se školovali u Gimnaziji i Medicinskoj školi.

BONUS VIDEO: Reporter "Novosti" u manastiru Svetog kralja Milutina na planini Ljulin kraj Sofije

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!