EPIDEMIJA U RUDNIČKO-TAKOVSKOM KRAJU: Na lečenju 19 pacijenata, bez preminulih

M. BOŠNJAK

22. 01. 2022. u 14:02

IZ KOVID zone Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, ni danas, srećom, kao ni danima unatrag, o kojima smo izveštavali, nema izveštaja o smrtnim ishodima.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: На лечењу 19 пацијената, без преминулих

Foto: M. B.

U toj „crvenoj“ zoni leči se 19 pacijenata.

- Kod njih 17potvrđen je virus korona, dvoje ima negativne rezultate testa. U protekla 24 sata, u našu bolnicu primljene su tri osobe sa simptomima koji ukazuju na virus korona, jedan pacijent otpušten je na kućno lečenje - izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Iz Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, nema podataka o najnovijem broju slučajeva zaraze kovidom-19, među njima i dece. Zato, što ta medicinska ustanova poslednjih sedmica, kad su u pitanju vikendi ili praznici, te brojeve zbirno saopštava prvog idućeg radnog dana.

Od marta 2020. godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u Rudničko-takovskom kraju preminule su 202 osobe. U celom tom periodu, korona virusom ukupno ih je, prema dosadašnjim zvaničnim podacima, zaraženo 7.834. Od tog broja, samo od početka avgusta prošle 2021. godine do danas, obolelo je njih 4.397, od kojih 632 dece.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KORONA IZVEŠTAJ ZA JABLANIČKI OKRUG: Četiri novoobolela registrovana u Medveđi