OD RADOJA NI TRAGA NI GLASA: Porodica Mirković iz Paraćina sve čini da pronađe svog najstarijeg člana

Z. RAŠIĆ

21. 01. 2022. u 07:11

PENZIONISANI radnik "Srpske fabrike stakla" Radoje Mirković (83), iz Paraćina, već devet dana nije se vratio kući, a posle prijavljivanja nestanka policiji i širokog apela na društvenim mrežama, njegov sin Nebojša organizovao je sa svojim prijateljima i rodbinom grupnu pretragu terena kako bi nekako ušao u trag svom ocu.

ОД РАДОЈА НИ ТРАГА НИ ГЛАСА: Породица Мирковић из Параћина све чини да пронађе свог најстаријег члана

Radoje Mirković, Foto Privatna arhiva

Bez obzira na veliki uložen trud, Radoje još nije pronađen, pa je porodica i juče organizovala novu grupu ljudi koja je krenula u pretraživanje grada i okoline. Sin je javno zamolio sve vlasnike kamera da pogledaju snimke od 12. januara, kad je vremešni Paraćinac izašao iz kuće u kojoj je sam živeo u Ulici Marije Bursać.

- On je izašao tog dana u vremenu između 6 i 10 sati, pa bismo pregledom snimaka sa kamera, ako ga je neka snimila, možda mogli da ustanovimo njegovo kretanje. Molim takođe i sve vlasnike vikendica u okolini da provere da se nije možda sklonio od hladnoće u neku od njih - kaže Nebojša, zahvaljujući svima na pomoći.

U porodici napominju da je Radoje pomalo zaboravljao i imao blaži oblik demencije, ali da je bio solidnog zdravlja, vitalan, i u stanju da sam funkcioniše. Takođe je bio i veliki humanista, dobrovoljno je dao krv više od osamdeset puta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri