ZAVRŠITI ODAVNO ZAPOČETO: Uz realizaciju aktuelnih, u gradu na Ibru tokom 2022. očekuju i nove kapitalne investicije

G. ĆIROVIĆ

15. 01. 2022. u 07:26

PORED nastavka izgradnje "Moravskog koridora" - najmodernijeg auto-puta u regionu koji će, preko Kraljeva i Kruševca, spojiti Preljinu i Pojate, odnosno koridore 10 i 11 - u gradu na Ibru ove godine očekuju i realizaciju nekoliko započetih projekata, te nove kapitalne investicije.

ЗАВРШИТИ ОДАВНО ЗАПОЧЕТО: Уз реализацију актуелних, у граду на Ибру током 2022. очекују и нове капиталне инвестиције

Nova osmoletka u gradu na Ibru, Foto Privatna arhiva

Posle decenijskih, uglavnom birokratskih peripetija, konačno bi trebalo da bude završeno podizanje novog objekta Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ), koji se od 2011. gradi na istom mestu gde je - posle zemljotresa - srušena stara zgrada ove ugledne zdravstvene institucije. Kao jedna od najznačajnijih investicija u Kraljevu, savremena zgrada Zavoda će raspolagati sa više od 2.000 kvadrata, a - uz ambulantu za žitelje naselja "Higijenski zavod" - predviđen je i pomoćni objekat u kojem će se nalaziti magacinski prostor i takozvana hladna komora.

- Zgrada je u fazi tehničkog prijema i očekujem da će veoma brzo u novom objektu moći da se obavljaju sve delatnosti od značaja za javno zdravlje svih stanovnika Kraljeva, kao i Raške i Vrnjačke Banje - kaže gradonačelnik dr Predrag Terzić, napominjući da je slična situacija i sa izgradnjom nove zgrade OŠ "Sveti Sava", u prigradskom naselju Ribnica.

Savremena zgrada ZZJZ, Foto G. Šljivić

Nova dvospratna škola, u kojoj će nastavu moći da pohađa 700 učenika, na 5.800 kvadrata će imati 19 učionica, devet kabineta i fiskulturnu salu. Vrednost projekta je 391 milion dinara, a sredstva su obezbeđena posredstvom Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Tokom godine će se, saznajemo, graditi i stanovi namenjeni pripadnicima policije, vojske i drugih službi bezbednosti - takođe u Ribnici - a od predviđenih osam višespratnica, sa ukupno 946 stanova, do sada su izgrađne dve zgrade sa 214 "jedinica".

- Nadamo se da ćemo konačno započeti i izgradnju zatvorenog bazena, na lokaciji kod nove Hale sportova. Taj zahtevan projekat će finansirati država, a procenjena ukupna vrednost će premašiti milijardu dinara - zaključuje gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Stanovi za "bezbednjake", Foto G. Šljivić

PUTEVI

- NASTAVIĆEMO faznu rekonstrukciju puta prema Goču. Za obnovu tri deonice, ukupne dužine 12 kilometara, država je izdvojila 4,6 miliona evra, dok će lokalna samouprava, uz rekonstrukciju i asfaltiranje makadamskog puta od Studenice do Rudna, nastaviti uređenje brojnih seoskih i nekategorisanih trasa - najavljuje dr Terzić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju