OD DANAS ŽUTI TREPTAČ: Semafor na uglu ulica Radomira Raše Radujkova i Stojana Novakovića

LJ. P.

13. 01. 2022. u 11:10

NOVOIZGRAĐENI semafor na raskrsnici ulica Radomira Raše Radujkova i Stojana Novakovića (kod perionice) na Novom naselju u Novom Sadu, danas će biti pušten u probni rad, odnosno na žuti treptač.

ОД ДАНАС ЖУТИ ТРЕПТАЧ: Семафор на углу улица Радомира Раше Радујкова и Стојана Новаковића

Pres služba Grada

Velika frekventnost pešačkih tokova, relativna blizina autobuskih stajališta, predškolske ustanove, dečjeg igrališta, verskog objekta i parkovske površine, uslovila je potrebu za bezbednijim regulisanjem saobraćaja, odnosno postavljanje semafora na pešačkom prelazu na ovoj raskrsnici.

Ova investicija realizovana je, kako u cilju povećanja bezbednosti pešaka i biciklista prilikom prelaska preko saobraćajnice sa četiri trake, tako i radi uspostavljanja direktne saobraćajne veze između ulica Stojana Novakovića i Vladike Ćirića. Otvaranjem postojećeg razdelnog ostrva dobijena je mogućnost levih skretanja, odnosno uključivanja vozila iz sporednih pravaca (za smerove levo i pravo) na Ulicu Radomira Raše Radujkova.

Kako bi se bezbednost saobraćaja podigla na viši nivo, a da se pritom što manje remete tokovi vozila koja se kreću Ulicom Radomira Raše Radujkova, predviđen je detektorski sistem rada ovog semafora. Najava vozila iz sporednih pravaca obavljaće se preko induktivne petlje, dok će pešaci pritiskom na taster, koji se nalazi na semaforskom stubu, omogućiti pojavu zelenog svetla i obezbediti siguran prelazak preko kolovoza na glavnom pravcu.

Za izgradnju ovog semafora izdvojeno je skoro 16,9 miliona dinara, a posle probnog perioda, semafor će biti pušten u redovan rad.

Apeluje se na vozače da povećaju opreznost i dodatno obrate pažnju na novopostavljeni semafor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

ŽELITE LUKSUZAN, ALI NE PRETENCIOZAN HOTEL: Jako lep, uredan hotel koji odiše mirom, čeka vas u Hadabi, jednom od centara Šarm El Šeika