RASPISAN KONKURS: Vranje izdvaja sedam miliona za projekte iz oblasti kulture

J. S.

04. 01. 2022. u 21:33

GRADSKO veće grada Vranja raspisalo je Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za 2022. godinu.

РАСПИСАН КОНКУРС: Врање издваја седам милиона за пројекте из области културе

Foto: J.S.

Cilj raspisivanja konkursa je da se obezbede finansijski uslovi kako bi se omogućila realizacija projekata koji doprinose negovanju i razvoju kulturne tradicije, stvaranju novih i savremenih vrednosti i afirmaciji stvaralaca, nosilaca i organizatora, odnosno razvoja sredine u celini. Za ove namene iz budžeta grada obezbeđena su sredstva u iznosu od 7.000.000  dinara.

Pravo učešća na konkursu imaju ustanove, umetnička i druga udruženja registrovana za obavljanje delatnosti kulture, kao i drugi subjekti u kulturi (samostalni umetnik, samostalni stručnjak u kulturi, samostalni izvođač kulturnih programa  i samostalni saradnik u kulturi), osim ustanova kulture čiji je osnivač grad Vranje i koje se finansiraju iz budžeta grada Vranja.

Prijava se podnosi na prijemnom obrazcu koji je sastavni deo konkursa i može se preuzeti sa zvaničnog sajta Grada Vranja. Prijave se podnose Komisiji za dodelu sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti kulture na teritoriji grada Vranja, koja će  vrednovati i izvršiti izbor  projekta, utvrditi obim sredstava za finansiranje i sufinansiranje.

Predlog Odluke o dodeli sredstava dostaviće Gradskom veću na razmatranje i usvajanje. Korisnici sredstava dužni su da izveštaje o sprovedenim projektima i utrošenim sredstvima dostave u roku od 30 dana od dana završetka, odnosno isteka roka za realizaciju projekta, a najkasnije do do 31. decembra 2022. godine. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati