NASMEJANA, A OPASNA: Radojka Markov (43) je majka troje dece i policajka u Surdulici (FOTO)

J. Stojković

31. 12. 2021. u 05:00

"ZNAM da će mnogima zvučati kao fraza, ali zaista otkako znam za sebe želela sam da budem policajka i nijednog trenutka, evo skoro dve decenije, nisam zažalila, ja živim svoj san", započinje priču Radojka Markov (43), policajka iz Surdulice.

НАСМЕЈАНА, А ОПАСНА: Радојка Марков (43) је мајка троје деце и полицајка у Сурдулици (ФОТО)

Foto J. Stojković

Ovu ženu u maloj opštini na jugu Srbije svi znaju kao pravičnu i strogu, ali paradoksalno uz ove opise ide i "uvek nasmejana". Radojka je, dok su njene dve sestre i brat sanjali druge snove, želela samo jedno, da kad poraste obuče uniformu i ta prilika joj se pružila kada je počela da radi u stanici u Surdulici.

- Još odmalena sam volela ljude u uniformama, uvek sam ih doživljavala kao heroje koji brinu o svom narodu. Vremenom sam uvidela da je uloga policije bitna i čim mi se pružila prilika 2002. godine prijavila sam se na konkurs i postala mlađi vodnik policije - priča nam, ne skidajući osmeh s lica.

Iako sa ogromnim žarom radi posao koji voli, ona nije odustala od svoje kako kaže najvažnije životne uloge, Radojka je majka troje dece, Anđele (17), Teodore (15) i Luke (10).

- Iz perioda menjanja pelena sam uletala u uniformu i "jurila" kriminalce, kad sam recimo rodila Teodoru posle 11 meseci sam se vratila na posao. Sada kad su deca odrasla lakše je, devojke su kao životni poziv izabrale medicinsku struku i odlične su učenice, dok Luka priželjkuje da bude mamin naslednik - kaže Radojka.

Samo u početku se suočavala sa predrasudama, a danas joj kolege kažu da je ona pravi primer kako žene mogu dobro da rade "muški posao". Na kraju kaže da je ponosna što su se danas stvari promenile i što je sve više dama u uniformi.

poštovanje

U SURDULICI Radojku gotovo svi poznaju, neki se šale kako kad je vide nasmejanu u policijskoj stanici "zaborave na muku zbog koje su došli". Njeni sugrađani kažu da je Radojka "institucija" za zavođenje reda u ovoj opštini i vrlo su ponosni na nju što se izborila za status jedne od najuspešnijih žena u uniformi na jugu Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (3)

TRAŽITE IDEALAN VRTIĆ ZA DETE? Imamo rešenje za Vas!