E-PARKING U SUSRET INVALIDIMA: Na portalu "e-uprava" omogućena nova pogodnost za usluge ostavljanja vozila na javnim parkiralištima

J. D.

29. 12. 2021. u 06:45

OSOBE sa invaliditetom će ubuduće, posredstvom portala "E-uprava", jednostavnije i lakše podnositi zahteve za izdavanje nalepnica koje im omogućavaju ostavljanje vozila na javnim parkiralištima.

Е-ПАРКИНГ У СУСРЕТ ИНВАЛИДИМА: На порталу е-управа омогућена нова погодност за услуге остављања возила на јавним паркиралиштима

Foto Tanjug

Kako je, tokom predstavljanja novog servisa u Beogradu, istakla premijerka Ana Brnabić, ova usluga je trenutno moguća u 33 grada i opština širom Srbije, a od 1. februara se očekuje da - u okviru druge faze realizacije projekta - bude obuhvaćeno još lokalnih samouprava širom zemlje.

- Ovo je bio ogroman problem za ljude koji nisu mogli ni da dođu do šaltera, a trebalo je da ih obiđu nekoliko, kako bi prikupili čitavu gomilu dokumenata, pa da svake godine iznova produžavaju svoju parking-nalepnicu - istakla je Ana Brnabić. - Zbog toga smo se odazvali pozivu da pomognemo lokalnim samoupravama i, zahvaljujući Kancelariji za informacione tehnologije i e-upravu, objedinili ovu uslugu za veći broj lokalnih samouprava. Ovaj kompleksni posao je potrajao čitavu godinu, ali smo svi zadovoljni što je uspešno završen.

Foto Tanjug

A, da bi se osoba sa invaliditetom prijavila za dobijanje parking-nalepnice potrebno je da se uloguje na portal "E-uprava", pokrene uslugu i odabere jedinicu lokalne samouprave u kojoj podnosi zahtev. Svaki grad i opština imaju svoje elektronsko sanduče, u koje im stižu zahtevi, a odluka da li će nalepnica biti izdata, ili je zahtev neosnovan, ostaje na tamošnjoj administraciji koja primenjuje svoje lokalne propise.

Kada jedinica lokalne samouprave donese Rešenje po kojem invalid ima pravo na ovu olakšicu - zajedno sa parking-nalepnicom koja važi u čitavoj Srbiji, bez obzira na to gde je izdata - šalje ga na na kućnu adresu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja