ĐACI KAO PREDUZETNICI: Broj učeničkih zadruga udvostručen

Novosti onlajn

21. 12. 2021. u 12:45

U PROTEKLE dve godine Ministarstvo prosvete izdvojilo je 29 miliona dinara za unapređenje rada učeničkih zadruga koje su, kako je izjavio ministar Branko Ružić, postale važan deo obrazovno-vaspitnog rada u školama i prepoznate kao potencijal za preduzetničko obrazovanje.

ЂАЦИ КАО ПРЕДУЗЕТНИЦИ: Број ученичких задруга удвостручен

Ministarstvo prosvete

 Na otvaranju prve konferencije o učeničkim zadrugama "Učeničke zadruge - mogućnosti i značaj za razvoj kompetencija učenika", on je istakao da je broj zadruga u školama povećan.

- Nakon niza aktivnosti ministarstva da podstakne i osnaži škole, zadruge postoje u 112 osnovnih i srednjih škola - rekao je Ružić. - Do 2018. godine u obrazovnom sistemu bilo je aktivno 55 učeničkih zadruga. Plan je da do kraja 2023. godine bude osnovano 350 učeničkih zadruga.

Ministar je podsetio da su ove godine 43 osnovne škole dobile 9,8 miliona dinara za nabavku mašina, opreme, sredstava i materijala za rad za različite projekte u zadrugama.

Izrada predmeta različitih namena - šolja, suvenira, magneta, ukrasa, nakita, 3D štampanje, prodaja cveća, sušenje voća, presa za limenke, prerada i pakovanje voća i povrća, proizvodnja meda su samo neke od aktivnosti kojima se učenici u školama bave zahvaljujući razvoju zadrugarstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

DESETA POBEDA ZA DESETU TITULU U AUSTRALIJI: Đoković nema nameru da stane – Cicipas je poslednja prepreka ka peharu!