ERE STIPENDIRAJU NAJBOLJE: Podrška đacima i studentima

N. Janković

15. 12. 2021. u 13:35

GRAD Užice nastavlja sa stipendiranjem najboljih učenika i studenata iz grada na Đetinji: ovaj put, na konkurs je pristiglo 196 prijava, od kojih je 187 ispunilo neophodne uslove. U školskoj 2021/22 ovaj vid podrške imaće 54 učenika srednjih škola i 133 studenta.

ЕРЕ СТИПЕНДИРАЈУ НАЈБОЉЕ: Подршка ђацима и студентима

Grad Užice

- Novac je obezbeđen iz budžeta grada Užica, a osnov za utvrđivanje visine stipendije je prosečna neto zarada zaposlenog u Republici Srbiji za mesec avgust 2021. Talentovani učenici će tako mesečno dobijati po 6.500 dinara. Studenti prve i druge godine studija prvog stepena 9.700 dinara, studenti treće i četvrte 12.900, a studenti pete i šeste godine studija prvog stepena i studenti drugog stepena studija po 16.200 dinara mesečno – saopštila je komisija za dodelu stipendija.

Pravo na stipendiju imaju učenici srednjih škola i studenti prve godine, koji imaju visok prosek ocena i neku od nagrada na takmičenjima. Za studente druge i viših godina studija prvog stepena, uslov su položeni svi ispiti iz prethodne godine studija i ostvarena prosečna ocena iz prethodne godine najmanje 9.00. Studenti studija drugog stepena, pravo na stipendiju ostvaruju pod uslovom da su nezaposleni, da imaju sve položene ispite u prethodnoj godini i ostvarenu prosečnu ocenu najmanje 9.00.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri