SNAŽNA PODRŠKA ŽENSKOM PREDUZETNIŠTVU: Za razne programe Pokrajinska vlada izdvojila 185 miliona dinara

Z. GRUMIĆ

09. 12. 2021. u 13:56

ŽENE kao odgovoran i kreativan deo društva moraju da zauzmu značajnije mesto u ukupnom privrednom ambijentu Republike Srbije, istakao je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović otvarajući u Novom Sadu konferenciju „Žensko preduzetništvo u vreme globalnih izazova“.

СНАЖНА ПОДРШКА ЖЕНСКОМ ПРЕДУЗЕТНИШТВУ: За разне програме Покрајинска влада издвојила 185 милиона динара

Pokrajinska vlada

- Naš zadatak je da ih u tome podržimo. Pokrajinska vlada pruža podršku ženskom preduzetništvu kroz više programa, među kojima su program zapošljavanja, direktne budžetske linije Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam kao i programi Zavoda za ravnopravnost polova – istakao je Mirović na skupu na kojem je učestvovala i Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kako je navedeno u saopštelju, Mirović je napomenuo da je u proteklih pet godina Pokrajinska vlada izdvojila 140 miliona dinara preko posebne budžetske linije, kao i 45 miliona dinara za podršku ženama da pokrenu svoj prvi biznis.

- Imamo sposobne, odvažne i hrabre žene koje postižu velike rezultate u svim oblastima - naglasio je predsednik Pokrajinske vlade.

Ministarka Kisić Tepavčević ja istakla da su žene nosioci porodice i društva u celini i dodala da vreme ženskog preduzetništva tek dolazi.

- Najzad će se pokazati koliko žene znaju i mogu – poručila je ministarka.

Sofija Bajić, predstavnica Kluba preduzetnica „Biznis na štiklama“, ocenila je da su žene, uprkos teškim uslovima poslovanja zbog pandemiji virusa korona, veoma hrabre i da su u poslednjih godinu i po dana otvorile oko 30 firmi.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri