DUBLJA EKONOMSKA SARADNJA: Selaković - Holandske kompanije su i promoteri imidža Srbije

Tanjug

29. 11. 2021. u 18:15

ŠEF srpske diplomatije Nikola Selaković razgovarao je danas u Hagu sa predstavnicima holandskih kompanija koje posluju u Srbiji o mogućnostima dublje ekonomske saradnje, ali i širenju pozitivne slike o imidžu Srbije, kako u Holandiji, tako i u zemljama Beneluksa.

ДУБЉА ЕКОНОМСКА САРАДЊА: Селаковић - Холандске компаније су и промотери имиџа Србије

Foto Nikola Skenderija

 - Razgovori u formi poslovnog foruma su nam važni, jer se sa jedne strane u Srbiju ulaže, tu se oplođuje kapital i iz Srbije se najčešće i izvozi. Sa drudge strane, politički je veoma važno to što svi predstavnici kompanija sa kojima smo razgovarali šire dobru sliku i imidž nove Srbije. To je Srbija u koju se isplati ulagati, Srbija koja je pozitivno nastrojena prema biznis zajednici i investitorima uz značajno niži nivo administrativnih barijera - ocenio je Selaković.

Razgovorima sa šefom srpske diplomatije u ambasadi Srbije u Hagu prisustvovali su predstavnici najveći holandskih kompanija kao što su ''''Hajneken'''' i ''''Deleze'''', a učešće su uzeli i predstavnik holandske vladine Agencije za preduzetništvo i predsednik Holandsko-srpske poslovne asocijacije Bojan Leković.

Leković navodi da u Srbiji posluje oko 500 holandskih kompanija, a da sama Asoscijacija okupljan njih 50.

 - Želimo što više holanskih kompanija u Srbiji, radimo na tome. Jako je bitno da holandske kompanije znaju da postoji holandska Asocijacija u Srbiji, to im daje sigurnost i mogucnost da se raspitaju za iskustvo. Svako od nas aktivno promoviše Srbiju - izjavio je Leković.

Nikola Selaković navodi da je od najvećeg broja preduzetnika čuo pohvale koje se tiču ulaganja u Srbiju, uključujući i činjenicu da se nisu sretali sa korupcijom kao i nekim drugim delovima regiona.

 - Sve to čini taj novi imidž Srbije kao ekonomskog lidera regiona potpuno vidljivim, ne samo u regionu, nego i šire - kaže Selaković.

Šef diplomatije Srbije navodi da je zamolio predstavnike holandskih kompanija da budu promoteri Srbije, ne samo u svojoj zemlji, nego i u regionu Beneluksa, čime bi privukli nove komapnije i nove investicije u Srbiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede