PRIJEM I NAGRADA ZA NAJBOLJE U NOVOM PAZARU: Osim stipendija i plaketa, studentima i propusnice za sva kulturna dešavanja

N. Kočović

27. 11. 2021. u 09:39

GRADONAČELNIK Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima priredio je svečani prijem u čast najboljih studenata, dobitnika gradske stipendije u protekloj školskoj godini.

ПРИЈЕМ И НАГРАДА ЗА НАЈБОЉЕ У НОВОМ ПАЗАРУ: Осим стипендија и плакета, студентима и пропуснице за сва културна дешавања

Foto: N. Kočović

Stipendije lokalne samouprave prošle godine primala su 73 studenta državnih univerziteta koji su imali prosečnu ocenu iznad devet i redovno su polagali sve ispite.

- Veoma je važna podrška grada koji na ovaj način vrednuje obrazovanje, ulaže u studente i pokazuje koliko ceni što se mi trudimo da opravdamo ono što oni ulažu u nas – kaže Ilhana Rašljanin.

Mladen Mrlješ dodaje da mu je drago što grad vodi računa o najboljim studentima i podržava učenje i rad.

- Veoma je podsticajno kako Gradska uprava tretira studente, pogotovo u poslednjih nekoliko godina. Naročito me raduje odluka da nam se omogući besplatan pristup kulturnim sadržajima – ističe Belma Župić.

Gradonačelnik Novog Pazara poručio je studentima da se grad ponosi njima, kao i njihovi roditelji, kao i da će oni jednog dana biti glavni oslonac i pokretač razvoja grada, njegov najznačaniji resurs.

- Znam da nije lako postići rezultate koje vi postižete i zato nas posebno raduje što na konkursu svake godine imamo sve veći broj studenata koji zadovoljavaju uslove za stipendiranje. Nije vaš uspeh samo rezultat rada, već i ozbiljnog odricanja na svim poljima, uz veliku podršku vaših porodica. Grad će biti uz vas dok koračate putem koji ste pošli, putem znanja – poručio je Biševac.

On je dodao i da su oni uzori budućim generacijama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri