NOVI TEREN ZA ĐAKE: Osnovci u Petlovači kod Šapca dobili novo igralište

V. Mitrić

25. 11. 2021. u 21:12

UČENICI Osnovne škole ,,Jovan Cvijić” u Petlovači dobili su nov sportski teren. Gradonačelnik Šapca, dr Aleksandar Pajić, posetio je ovu školu i istakao da će grad Šabac uvek pružati podršku obrazovanju i mladima kao i da je cilj gradske vlasti da deca na selu imaju iste uslove za obrazovanje i bavljenje sportom kao i deca u gradu.

НОВИ ТЕРЕН ЗА ЂАКЕ: Основци у Петловачи код Шапца добили ново игралиште

Foto V. Mitrić

Da bi se deca zdravo razvijala potrebno je da imaju sve uslove za bavljenje fizičkom aktivnošću -kaže gradonačelnik Pajić. -Škola koja se može pohvaliti tradicijom dugom 180 godina, imala je teren u veoma lošem stanju koji nije ispunjavao osnovne uslove za bavljenje sportom. Novi sportski teren moći će da koristi 190 učenika ove škole. Vrednost radova na njegovom asfaltiranju je koštala 1,8 miliona dinara, a radovi su finansirani sredstvima prikupljenim od povraćaja poreza na imovinu građana MZ Petlovača. 

Gradonačelnik Pajić je dodao da je početkom godine na zgradi škole postavljena i nova PVC stolarija.

-Investicija vredna 1,15 miliona dinara finansirana je iz budžeta grada Šapca. U školi u Petlovači u toku je prva faza rekonstrukcije računarske, električne i mreže video nadzora. Osim toga, planirani su radovi u školskom dvorištu, nakon kojih će ova škola dobiti novu ogradu, prilaz za invalide i stepenište. Ukupna vrednost ovih radova biće 750 hiljada dinara - kazao je Pajić i istakao da je izgradnja sportske infrastrukture, adaptacija i rekonstrukcija sportskih terena jedan je od prioriteta gradske vlasti.

Direktor Osnovne škole ,,Jovan Cvijić”, Vladimir Simović, zahvalio se gradonačelniku i gradskoj upravi i istakao da su dobri uslovi za rad škole važni kako za postignuća učenika tako i za pravilan psihofizički razvoj dece.

-Učenici naše škole od sada fizičko mogu da realizuju na kvalitetan način. Takođe, i nastava informatike, naša računarska i mreža video nadzora su integrisane. Pored toga, škola je ušla u projekat povezane škole, koristimo AMRES mrežu” - rekao je Simović.V.Mitrić

Predsednik Saveta mesne zajednice Petlovača, Nenad Vrućkić istakao je da je prezadovoljan saradnjom sa Gradskom upravom grada Šapca.

-Posle toliko godina nesaradnje, sada smo došli u situaciju da imamo veliku podršku gradske vlasti. Članovi Saveta mesne zajednice Petlovača odlučili su da je prioritet da sredstva koja smo imali uložimo u ovaj teren koji je bio u jako lošem stanju, kazao je Nenad Vrućkić.

Osnovna škola ,,Jovan Cvijić” u Petlovači osnovana je 1841. godine. Ove godine je značajan jubilej, 180 godina postojanja i rada škole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda