ZARATILI I OKO MOTELA: Naslednici boraca u Pirotu osporavaju prodaju imovine bivšeg "Prvog maja"

V. ĆIRIĆ

24. 11. 2021. u 08:25

DILEME više nema. Iako su predstavnici SUBNOR u Pirotu podeljeni do te mere da jedni osporavaju, a drugi pozdravljaju prodaju imovine nekadašnjeg tekstilnog giganta "Prvi maj", nekadašnji motel na atraktivnoj lokaciji staroplaninskog izletišta Vrelo, na ušću Jelovičke u Dojkinačku reku, ipak će se naći na sutrašnjoj licitaciji.

ЗАРАТИЛИ И ОКО МОТЕЛА: Наследници бораца у Пироту оспоравају продају имовине бившег Првог маја

Foto V. Ćirić

A, glavni zainteresovani je pirotska lokalna samouprava, koja je namerna da pazari i umetničku kolekciju nekada poznate firme, i gradski hotel "Stadion"...

Dragan Svetozarević, iz Okružnog odbora SUBNOR, kaže da je ta organizacija stavila prigovor i da ova imovina ne može da se prodaje dok se ne razreše imovinsko-pravni sporovi oko 700 kvadrata na pomenutoj lokaciji. O tome su, kaže, u više navrata obavestili i stečajnog upravnika.

Podsetimo, naslednici boraca iz Drugog svetskog rata su, svojevremeno, sa pirotskim konfekcionarima vodili spor upravo oko vlasništva nad pomenutim motelom, ali je "Prvi maj" dobio spor još pre nego što ga je snašla propast, ali deo SUBNOR to, očigledno, ne priznaje...

Miloš Colić, Foto V. Ćirić

Peco Todorovski, iz Gradskog odbora SUBNOR, međutim, tvrdi da je Svetozarevićev Odbor nelegitiman, što je - kaže - nedavno potvrdio i Republički odbor boračke organizacije iz Drugog svetskog rata.

- Mi nemamo ništa protiv licitacije, a motel je deo imovine nekadašnjeg "Prvog maja" i može da ga kupi svako ko je zainteresovan, pa i lokalna samouprava - smatra Todorovski.

Zamenik gradonačelnika Pirota Miloš Colić potvrđuje da su zainteresovani za kupovinu motela, zapravo nekadašnjeg radničkog odmarališta, jer planiraju da taj objekat - zajedno sa nekadašnjom karaulom u Dojkincima - bude objedinjena turistička celina kojom bi povećali smeštajne kapacitete na ovom delu Stare planine.

BRUKA

POMENUTE boračke organizacije su u sukobu već duži niz godina, pa zasebno organizuju razne komemoracije, polaganje cveća i venaca, te slične aktivnosti koje su posvećene obeležavanjima značajnih datuma iz Drugog svetskog rata.

Inače, u (ne)sporni objekat godinama niko nije uložio ni jedan jedini dinar, pa on polako, ali sigurno propada. Samo prepucavanje ne prestaje...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati