SLAVITE SAMO U PORODICI: Medicinari u pirotskom kraju uputili građanima apel

V. ĆIRIĆ

21. 11. 2021. u 11:15

UPRKOS činjenici da se broj novozaraženih smanjuje, lekari pirotskog ZZJZ, apelovali su na građane okruga ,da se predstojeće slave obeležavaju u krugu porodice,i da se i dalje poštuju sve protivepidemijske mere, jer se epidemija odvija ciklično, odnosno posle svakog smirivanja zaraza ponovo bukne.

СЛАВИТЕ САМО У ПОРОДИЦИ: Медицинари у пиротском крају упутили грађанима апел

Foto: V. Ćirić

Sada je, kažu epidemiolozi ZZJZ, trenutak da se poveća obuhvat vakcinacijom. Juče su date 42 prve, 47 drugih i 371 treća doza vakcine protiv kovid 19. Istovremeno registrovana su još 23 laboratorijski potvrđena slučaja infekcije, dok su u Opštoj bolnici od posledica zaražavanja preminule dve osobe. Među zaraženima je najviše građana sa područja Pirota, zatim slede ostala mesta:Bela Palanka, Dimitrovgrad, i Babušnica. Od početka novembra registrovano je 912 slučajeva infekcije, dok je u oktobru bilo 2.415 obolelih od zaraze. Na osnovu epidemijskih ispitivanja procenjuje se da je broj zaraženih veći za pet do sedam puta, ali se svi oboleli ne jaljaju lekarima i ne testiraju se.

U kovid ambulanti, kažu lekari , obavljeno je 225 pregleda od kojih je 46 prvih i 179 kontrolnih. U Dečjoj kovid ambulanti na Keju bilo je 44 prva i 60 kontrolnh pregleda. Od posledica zaraze, u pirotskoj Opštoj bolnici trenutno je na lečenju 36 pacijenata. IZ Pirota je 21, iz Bele Palanke 6, jedan manje iz Dimitrovgrada i 3 sa područja Babušnice. Od dve već pomenute preminule osobe, jedna je bila vakcinisana, druga nevakcinisana. Jedan pacijent je prebačen u niški UKC.

U Centru za kontrolu i prevenciju bolesti procenjuju da je epidemiološka situacija u okrugu vanredna sa tendencijom da pređe u nepovoljnu.

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!