MANJE POGINULIH NEGO LANE: U saobraćajnim nezgodama život izgubilo 430 osoba

B. B.

21. 11. 2021. u 13:00

OD početka godine u saobraćajnim nesrećama u Srbiji, život izgubilo 430 osoba, što je za 11 manje u odnosu na isti period lane, rečeno je danas na konferenciji u Beogradu povodom obeležavanja Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda.

МАЊЕ ПОГИНУЛИХ НЕГО ЛАНЕ: У саобраћајним незгодама живот изгубило 430 особа

Foto: Naksi kamere

- Siguran je da ćemo ovu godinu završiti sa barem 20 manje poginulih nego 2020. godine. Prošle godine su stradale 492 osobe i to je najmanje od kada se prati stanje bezbednosti saobraćaja - istakao je Duško Pešić, direktor Agenicije za bezbednost saobraćaja i dodao da je dobro to što se broj poginulih poslednjih godina smanjuje.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je rekao da   Beograd nije na prvom mestu po broju stradalih što bi, dodao je, bilo prirodno obzirom na broj stanovnika prestonice.

- To znači da se u Beogradu dosta radilo na prevenciji, mada je nama svaki izgubljen život mnogo i sve dok i jedna osoba strada u saobraćajnoj nesreći ne možemo da budemo zadovoljni rezultatima - rekao je Vesić.

On je naveo svaka rekonstrukcija ulice znači neku vrstu prevencije od saobraćajne nesreće i da postoje problemi kao što je brza vožnja koja se, kako kaže, događa posle svake rekonstrukcije ulice.

- To je nešto što ćemo morati da rešavamo oštrijim kaznama i na tome ćemo, kao Grad, mnogo insistirati je ima onih koji voze neprilagođenom brzinom, čak i u ulicama za koje ne biste ni sanjali da neko može da koristi kao piste kao što su ulice u prigradskim, potpuno mirnim delovima grada - rekao je Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)