DIPLOME NASTAVNIKA NA SUNCE: Profesor fizike u OŠ "Isa Bajić" u Kuli inicirao peticiju "Želimo da znamo ko nam uči decu"

Z. Rajić

16. 11. 2021. u 06:21

PROFESOR fizike u OŠ "Isa Bajić" u Kuli Miloš Krivokuća, koji se nedavno pobunio protiv zapošljavanja nekvalifikovanih nastavnika, u međuvremenu je proširio svoju kritiku na opšte stanje u ovoj, ali i drugim školama u opštini, i inicirao peticiju pod nazivom "Želimo da znamo ko nam uči decu".

ДИПЛОМЕ НАСТАВНИКА НА СУНЦЕ: Професор физике у ОШ Иса Бајић у Кули иницирао петицију Желимо да знамо ко нам учи децу

Nezadovoljstvo vođenjem škole, Foto N. K.

Peticijom, koju je dosad potpisalo više od 200 građana, zahtevaju se podaci o broju stručnih i nestručnih nastavnika u sedam osnovnih i četiri srednje škole u opštini, kao i da njihove diplome budu stavljene na uvid javnosti. Traži se i da se prekine sa nesavesnim vođenjem škole i netransparentnim trošenjem njenog budžeta.

- Peticija je uperena i protiv nezakonitog Školskog odbora (ŠO) u OŠ "Isa Bajić", koji bi trebalo da čine po tri predstavnika zaposlenih u ustanovi, roditelja i lokalne samouprave, a u njemu su isključivo zastupnici opštinske vlasti - izneo je Krivokuća.

- Prethodni ŠO je raspušten u decembru 2018. baš u trenutku izbora sadašnje direktorke Mirjane Ivić Mihajlović, čije razrešenje tražimo zbog gomilanja nestručnog kadra, neodržavanja imovine i zanemarivanja kvaliteta nastave.

Miloš Krivokuća, Foto T. K.

U školi ove navode nisu želeli da komentarišu. Doskorašnji prosvetni inspektor Zoran Rakić je neposredno pred odlazak u penziju, predočio da u školama postoji nedostatak predavača matematike, fizike i stranih jezika, jer ih nema na birou za nezaposlene. On je rekao da je ŠO razrešen jer je donosio nezakonite odluke.

PETORO KOLEGA ULIVA NADU

PROFESOR Krivokuća kaže da je petoro kolega u školi "Isa Bajić" uz njega, "a ostalih 60 drže glave u pesku". Potpisnici peticije ističu da je izostanak veće podrške kolega poražavajuć, ali da i tih petoro uliva nadu da nije sve izgubljeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!