PREMINULE DVE, ZARAŽENO JOŠ 69 OSOBA: Imunizacija i epidemija u Pirotskom okrugu

V. Ć.

03. 11. 2021. u 21:56

U PIROTSKOJ Opštoj bolnici, gde je trenutno na lečenju 50 osoba obolelih od kovid 19,od posledica zaraze preminula je jedna osoba iz Pirota i jedna iz Babušnice i obe su bile nevakcinisane.

ПРЕМИНУЛЕ ДВЕ, ЗАРАЖЕНО ЈОШ 69 ОСОБА: Имунизација и епидемија у Пиротском округу

Foto: V. Ć.

Lekari ZZJZ u ovom gradu, danas su registrovali još 69 laboratorijski potvrđenih slučajeva kovid infekcije. Iz Pirota je zaraženo 37, Bele Palanke 20, Babušnice 7 i Dimitrovgrada 5 osoba. U oktobru je bilo 2.415 zaraženih, a u prva tri dana ovog meseca čak 183 obolelih!

Procenjuje se da je broj zaraženih veći najmanje pet do sedam puta, ali se svi oboleli ne javljaju medicinarima i ne testiraju se.

Prema podacima ZZJZ u Pirotu, u kovid ambulanti u poslednja 24 časa bilo je 294 pregleda, a u Dečjoj kovid ambulanti urađen je 171 pregled. Kumulativne stope novoobolelih u Pirotu i Dimitrovgradu polasko padaju, u Babušnici su na istom nivou, ali u Beloj Palanci su u porastu-kažu epidemiolozi.

Interesovanje među građanima za prvu vakcinu polako raste, naročito kod mlađih. Prema rečima dr Marine Manić, koordinatora vakcinacije juče su u okrugu date 43 prve, 20 drugih i 282 doze treće vakcine.

Medicinari procenjuju da je epidemiološka situacija u okrugu i dalje vanredna sa tendencijom da postane katastrofalna.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!