„MEĐUNARODNI DANI ENERGETIKE I INVESTICIJA“ NA NOVOSADSKOM SAJMU ENERGETSKA TRANZICIJA KROZ KONKURSE I SUBVENCIJE

S. B.

02. 11. 2021. u 17:17

GLAVNA tema desetih po redu „Međunarodnih dana energetike i investicija“, koje će uz podršku Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, biti održane 3. i 4. novembra u Kongresnom centru „Master“ Novosadskog sajma, biće „Ubrzanje energetske tranzicije“.

„МЕЂУНАРОДНИ ДАНИ ЕНЕРГЕТИКЕ И ИНВЕСТИЦИЈА“ НА НОВОСАДСКОМ САЈМУ  ЕНЕРГЕТСКА ТРАНЗИЦИЈА КРОЗ КОНКУРСЕ И СУБВЕНЦИЈЕ

NSS

To potvrđuju organizatori jubilarne manifestacije i naglašavaju da će biti primenjene sve preporučene epidemiološke mere.

Po rečima Ognjena Bjelića, pokrajinskog sekretara za energetiku, sajam će okupiti sve zainteresovane strane koje imaju šta da kažu na teme iz oblasti energetike.

- Reč je o obnovljivim izvorima energije sa jedne strane, a sa druge, imamo izuzetno vruću temu koja se odnosi na rast cena na planetarnom nivou. Promovisaćemo aktuelne konkurse koji se odnose na solarne panele i na zamenu kotlova u javnim ustanovama na teritoriji AP Vojvodine. Najvažniji događaj je da ćemo objasniti široj javnosti projekat koji se odnosi na energetsku efikasnost, odnosno, energetsku sanaciju 94 javna objekta na teritoriji AP Vojvodine. Ukupno ćemo se zadužiti oko 12 miliona evra uz određene grantove, sa kamatnom stopom od 1,5 odsto, što smatramo da je izuzetno dobro u današnje vreme, a činjenica je da će se uštede u periodu nakon završetka sanacije ostvariti u velikom obimu - objasnio je Bjelić.

MIRA Radenović, članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost, najavila je da će Grad finansirati projekte za proizvodnju solarne električne energije u vrednosti do 420 hiljada dinara, jer je to jedan od najefikasnijih načina proizvodnje energije a najmanje se ugrožava životna sredina.

- Sve preko toga, građani će moći da finansiraju iz sopstvenih sredstava ili zelenih kredita koje su obezbedile banke- rekla je Radenović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

U NEDELJU AUTO-TJUNING SKUP: Takmičarska sezona otvara se u Paraćinu