KAKO DO ULAGANJA “KOD KUĆE”: Podrška preduzetnicima iz dijaspore

S. BABOVIĆ

01. 11. 2021. u 19:05

KAKO do investiranja u Srbiji, tema je mentorske radionice “Poslovni Atlas Srbije i dijaspore”, koja je održana u Regionalnoj privrednoj komori Kruševac u okviru projekta “Link UP!”.

КАКО ДО УЛАГАЊА “КОД КУЋЕ”: Подршка предузетницима из дијаспоре

Foto: RPKK

Povezivanje dijaspore, privrednika poreklom sa ovih prostora, koji žive i posluju u Nemačkoj, Austriji i Švajcarske i privrednika iz Srbije, kako bi se i dijaspori približili uslovi za poslovanje i prilike za ulaganja u našoj zemlji cilj je projekta, koji se relizuje kroz radionice.

Baza konkrentih prilika za ulaganje deo je platforme dijaspora.pks.rs, koju je oko 90 učesnika “onlajn” radionice imalo prilike da upozna. Ceo projekat, čiju realizaciju podržava Ministarstvo za evropske integracije, Ministarstvo privrede PKS, RS, Centar za međunarodne migracije i Austrijska razvojna agencija, treba da pomogne da se kroz poslovnu mrežu sa dijasporom obezbede bolji pristup i kapitalu i znanju dijaspore i nove mogućnosti finansiranja, otvorimo nove izvozne kanale, kroz edukaciju i mentorsku podršku kompanija iz najrazvijenih zapadnoevropskih tržišta.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024