PREMINULE JOŠ DVE OSOBE: Imunizacija i epidemija u Pirotskom okrugu - svi zaraženi se ne javljaju lekaru i ne terstiraju

V.Ć.

29. 10. 2021. u 16:18

OD POSLEDICA izazvanih kovid infekcijom, u pirotskoj Opštoj bolnici preminule su još dve osobe.

ПРЕМИНУЛЕ ЈОШ ДВЕ ОСОБЕ: Имунизација и епидемија у Пиротском округу - сви заражени се не јављају лекару и не терстирају

Foto: V. Ć.

U ovoj ustanovi od zaraze trenutno se leči 35 obolelih osoba iz Pirota, po 7 iz Dimitrovgrada i Bele Palanke, 6 sa područja Babušnice i dve osobe iz Beograda.

Epidemiolzi ZZJZ u Pirotu, registrovali su još 81 laboratorijski potvrđen slučaj zaraze na području okruga, ali istovremeno procenjuju da je broj zaraženih veći za pet do sedam puta. Međutim, kako navode pozivajući se na epidemijska ispitivanja, svi zaraženi se ne javljaju lekarima i ne testiraju se, a među njima ima i čitavih porodica. Među zaraženima, iz Pirota je 47, Babušnice 14, Bele Palanke 13, i iz Dimitrovgrada 7 osoba.

U kovid ambulanti u Tijabari ibavljeno je 332 pregleda, od čega je 91 prvih i 241 kontrolnih. U Dečjoj kovid ambulanti bilo je 118 pregleda, od kojih je 41 prvi, a 77 kontrolnih. Juče je dato 81 prvih, 50 drugih i 174 trećih doza vakcina protiv kovid 19 infekcije.

Lekari pirotskog ZZJZ procenjuju da je epidemiološka situacija u okrugu i dalje vanredna sa tendencijom da postane katastrofalna.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!