PRIZNANJA NAJBOLJIM DOKTORSKIM DISERTACIJAMA: Dodeljene nagrade i stipendije Fondacije "Docent dr Milena Dalmacija"

Lj. P.

26. 10. 2021. u 19:43

FONDACIJA „Docent dr Milena Dalmacija” i ove je godine, deveti put zaredom, nagradila najbolje doktorske disertacije iz oblasti zaštite životne sredine, a na konkurs su pristigli radovi doktoranada iz svih delova Srbije.

ПРИЗНАЊА НАЈБОЉИМ ДОКТОРСКИМ ДИСЕРТАЦИЈАМА: Додељене награде и стипендије Фондације Доцент др Милена Далмација

Foto: Pres služba Pokrajinske vlade

Nagradu „Docent dr Milena Dalmacija” za doktorsku disertaciju koja je dala najveći naučni doprinos u oblasti zaštite životne sredine dobila je dr Jovana Jovanović Marić sa Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Posebno priznanje „Docent dr Milena Dalmacija” za doktorsku disertaciju koja je dala veliki naučni doprinos u oblasti zaštite životne sredine dobili su dr Minja Bogunović sa Prirodno-matematičkog fakulteta i dr Ivana Pajčin sa Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

Nagrađene doktorande pozdravio je pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević, koji je tim povodom izrazio veliko poštovanje i divljenje porodici Dalmacija, ali i svim ljudima sa Prirodno-matematičkog fakulteta koji vode računa o uspešnom devetogodišnjem radu Fondacije.

- Nekada je motiv emocija, u ovom slučaju tuga, ali na kraju budemo ozareni radošću zato što se promovišu oni najbolji među nama i što doprinosimo rešavanju nekih civilizacijskih problema, kao što je zagađenje životne sredine – naglasio je sekrtar Milošević.

- Radom Fondacije promovišu se stvaralaštvo i izuzetnost , vrednosti koje su bile svojstvene i docentu Mileni Dalmaciji. - Sledeće godine, kada se obeležava decenija od osnivanja, Sekretarijat će u znatnoj meri pomoći i podržati rad Fondacije.

Prema Miloševićevim rečima, Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost raspisao je konkurs koji podržava naučnu izuzetnost i kojim je predviđeno pet miliona dinara.

- On će svedočiti o najboljima među nama i promovisati troje najcitiranijih naučnika Univerziteta u Novom Sadu u 21 naučnoj podoblasti, ističući tako važnost pojedinca, a ne samo fakulteta i instituta - zaključio je sekretar Milošević.

Cilj Fondacije, koja je osnovana u čast tragično stradale Milene Dalmacije, najmlađeg doktoranda u istoriji Prirodno-matematičkog fakulteta, jeste popularizacija visokog obrazovanja, nauke, sporta i humanosti među mladima.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - Srpska fabrika vakcina

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest