MIHOLJSKI SUSRETI SELA: Ličku tradiciju čuvaju čitav vek

J. L.

26. 10. 2021. u 22:01

U VELEBITU, selu u opštini Kanjiža, održani su "Miholjski susreti sela" priređeni pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu i uz podršku lokalne samouprave.

МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА: Личку традицију чувају читав век

fejsbuk

U Velebitu, naselju u kanjiškoj opštini koje su pre jednog veka, posle Prvog svetskog rata osnovali solunski dobrovoljci iz Like, manifestacija je bila u znaku negovanja tradicije Ličana. Mladi su se takmičili u ličkim sportskim igrama, u Zavičajnoj kući „Ćemer” upriličena je izložba ćilima, narodnih nošnji i peškira, dok je u Ličkoj kući braće Kravić priređena prezentacija tradicionalnih jela.

Po rečima Nebojše Rakića, zamenika predsednika kanjiške opštine, čast je što je malo selo Velebit, sa 200 stanovnika uspešno učestvovalo na konkursu kod Ministarstva za brigu o selu.

- Pored kulturno-umetničkog programa, za učesnike su privlačne dečije igre i lički običaji. Raduje nas da je Ministarstvo za brigu o selu počelo da razmišlja na pravi način, kada su u pitanju sela, pa ćemo se truditi da ovakvi susreti budu tradionalni - ističe Rakić.

- Lokalna samouprava nastoji da udahne novi život i da obezbedi što bolje uslove. Iz Pokrajinskog sekretarijata za kulturu nam je najavljeno da će se uskoro raditi kompletna rekonstrukcija Doma kulture u Velebitu.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - KADA NEKO UME I VOLI: Prokopije golim rukama u šumi lovi krokodile

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri