KORONA PRESEK ZA GORNJI MILANOVAC: Ovo su najnoviji podaci

Milorad Bošnjak

26. 10. 2021. u 13:01

JOŠ jedan pacijent, godište 1947, nažalost je preminuo u kovid zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, tokom minula 24 sata.

КОРОНА ПРЕСЕК ЗА ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ: Ово су најновији подаци

Foto: M.B.

- U „crvenoj“ zoni, prema preseku od jutros u sedam sati, na lečenju od kovida-19 je 40 pacijenata (petoro više nego juče). Virus korona potvrđen je kod 39, jedan ima negativne rezultate testiranja. Tokom protekla 24 časa primili smo devet osoba sa simptomima koji ukazuju na koronavirus, jednog pacijenta prevezli smo u Kovid bolnicu u Batajnici - potvrdio je dr Predrag Šutić, v. d. direktora te bolnice.

Interno odeljenje ove bolnice ponovo je u kovid sistemu.

Broj novoinficiranih koronavirusom, po današnjim zvaničnim podacima Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, je 42, od kojih još devetoro dece.

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas u rudničko-takovskom kraju preminule su 162 osobe. U celom tom periodu koronavirusom ukupno je, po dosadašnjim podacima, zaraženo 5.449 lica. Od tog broja, samo od početka avgusta ove godine, u četvrtom talasu epidemije, obolelo je njih 1.576, od kojih 206 dece.

Imunizacija protiv kovida-19 u ovom kraju do sada: prvu dozu od četiri raspoloživa cepiva primila je 17.181 za to zainteresovana osoba, drugu 16.383, a treću, buster 4.540.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)