SA TRI NA JEDNU LOKACIJU: U Čačku otvorene nove prostorije Centra za socijalni rad (FOTO)

V. ILIĆ

25. 10. 2021. u 16:25

MINISTARKA za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević u ponedeljak je simbolično uručila ključ novih prostorija Centra za socijalni rad u Čačku direktorki ove ustanove Branimirki Radosavčević.

СА ТРИ НА ЈЕДНУ ЛОКАЦИЈУ: У Чачку отворене нове просторије Центра за социјални рад (ФОТО)

Foto: V. ILIĆ

Centar za socijalni rad sada ima 27 kancelarija koje se prostiru na oko 1.000 kvadratnih metara, a nalazi se u nekadašnjoj zgradi Halk banke, u strogom centru Čačka, koju je Grad Čačak otkupio za oko 1,6 miliona evra.

- Sistem socijalne zaštite predstavlja jedan od značajnih stubova države. Njegovo jačanje je direktan pokazatelj dobrog funkcionisanja svih državnih institucija. Lokalne samouprave su značajni partneri u tom procesu. Grad Čačak je izuzetan primer brige o svojim građanima, budući da ima razvijene gotovo sve usluge socijalne zaštite, a novu zgradu Centra za socijalni rad je finansirao iz sopstvenog budžeta – istakla je ministarka Kisić Tepavčević, naglašavajući da bi primer Čačka trebalo da slede i ostale lokalne samouprave.

Direktorka Centra za socijalni rad Branimirka Radosavčević podsetila je da ova ustanova u gradu na Moravi postoji 62 godine.

- Veliki je značaj novog, komfornijeg prostora za rad, i za zaposlene, ali i za sve naše korisnike. Do sada smo funkcionisali na tri lokacije, a od sada će u novoj zgradi, koja je pristupačna i za osobe sa invaliditetom, biti moguć efikasniji rad zaposlenih, a korisnicima, kojih imamo oko 8.000, biti bolja dostupnost svih prava i usluga iz socijalne i porodično-pravne zaštite – rekla je Radosavčević.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović zahvalio je ministrki Kisić Tepavčević što je prisustvovala ovom događaju, naglašavajući da Grad Čačak izuzetno vodi računa o socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

Foto: V. ILIĆ

- Lokalna samouprava prepoznala je potrebu Centra za socijalni rad za novim prostorijama, pošto su prethodne bile veoma neuslovne za rad. Na novom prostoru, na pregovorima, radili smo dve godine i naš trud se isplatio. Veoma nam je to značajno zbog zaposlenih u Centru, ali prevashodno zbog korisnika, kojima Grad želi da omogući najbolje uslove – kazao je Todorović.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević sa saradnicima posetila je i Centar za pružanje usluga socijalne zaštite „Zračak“, gde se upoznala sa zaposlenima, načinom rada i prostorijama ove ustanove. Usledila je i poseta Udruženju paraplegičara, gde je ministarka takođe razgovarala sa članovima Udruženja, saslušavši njihove potrebe, ali se upoznala i sa njihovim dosadašnjim uspesima.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: 

PEĆINA GDE SU TURCI SPALILI ŽENE I DECU: Kađenica je spomenik žrtvama stravičnog zločina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili