PREMINULA TRI PACIJENTA: Epidemiološka situacija u Čačku

V.I.

25. 10. 2021. u 14:18

NA kovid odeljenjima čačanske bolnice tokom protekla 24 sata (presek od ponedeljka u podne) preminula su tri pacijenta. Borbu sa koronom izgubile su dve žene i muškarac iz Čačka (77, 96 i 75).

ПРЕМИНУЛА ТРИ ПАЦИЈЕНТА: Епидемиолошка ситуација у Чачку

Foto: V. Ilić

U četvrtom talasu korona zaraze, od sredine jula do danas, preminulo je 146 pacijenata iz Moravičkog okruga – 105 iz Čačka, 26 iz Ivanjice, 14 iz Lučana i jedna iz Gornjeg Milanovca.

U kovid paviljonima čačanske bolnice (interno, grudno, rehabilitacija, palijativa, infektivno, neurologija) trenutno su hospitalizovana 153 pacijenta, tri više nego prethodnog dana.

U protekla 24 sata primljeno je osam pacijenata sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koron avirusom, a dva su otpuštena na kućno lečenje.

Hospitalizovana je jedna kovid pozitivna trudnica na ginekologiji, troje dece na pedijatriji, a pet osoba sa povredama su u izolaciji na odeljenju hirurgije.

U respiratornom centru leči se 13 bolesnika, od kojih je četvoro priključeno na respiratore.

U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice evidentirana su 104 pregleda, od čega 51 prvi. Dan pre toga bio je 65 prvih i isto toliko kontrolnih pregleda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri