PROTIV KORONE I PROTIV GRIPA: U Kikindi od prekosutra dupla vakcinacija u svim selima

R.Š.

25. 10. 2021. u 12:39

DOM zdravlja u Kikindi će od srede, 27. oktobra, organizovati duplu vakcinaciju u svih devet sela.

ПРОТИВ КОРОНЕ И ПРОТИВ ГРИПА: У Кикинди од прекосутра дупла вакцинација у свим селима

Foto: R. Š.

Zainteresovani građani u seoskim ambulantama će moći da dobiju treću dozu vakcine protiv kovida 19, a istovremeno će moći da se vakcinišu i protiv sezonskog gripa. Kako je najavljeno iz Doma zdravlja, za buster, odnosno dodatnu vakcinu, zasada je dostupna samo ona kineskog proizvođača „Sinofarm“, ali se do kraja ove nedelje očekuje da stigne i ruska vakcina.

Dvostruka vakcinacija u selima obavljaće se po sledećem rasporedu, ekipa Doma zdravlja najpre će u sredu od 13 do 16 sati biti u Banatskom Velikom Selu, u četvrtak, u istom intervalu, u Nakovu, u petak su na rasporedu Mokrinčani, ali od sedam do 11 sati. U subotu, 30. oktobra, vakcinacija je u Bašaidu i to od sedam do 10 sati, a istog dana u Banatskoj Topoli od 10 do 13 sati. Takođe u subotu vakcinacija je predviđena i u Novim Kozarcima, od sedam do 10 sati, a u Ruskom Selu od 10 do 13 sati. Sajan je na programu takođe u subotu, od sedam do 10, a Iđoš od 10 do 13 sati.

Prema do sada objavljenim podacima, od 20. januara, kada je počela imunizacija, u Kikindi je dve doze vakcine dobilo 24.546 osoba. Samo jednu dozu dobilo je 982, a treću dozu 8.518 građana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja