PROTIV KORONE I PROTIV GRIPA: U Kikindi od prekosutra dupla vakcinacija u svim selima

R.Š.

25. 10. 2021. u 12:39

DOM zdravlja u Kikindi će od srede, 27. oktobra, organizovati duplu vakcinaciju u svih devet sela.

ПРОТИВ КОРОНЕ И ПРОТИВ ГРИПА: У Кикинди од прекосутра дупла вакцинација у свим селима

Foto: R. Š.

Zainteresovani građani u seoskim ambulantama će moći da dobiju treću dozu vakcine protiv kovida 19, a istovremeno će moći da se vakcinišu i protiv sezonskog gripa. Kako je najavljeno iz Doma zdravlja, za buster, odnosno dodatnu vakcinu, zasada je dostupna samo ona kineskog proizvođača „Sinofarm“, ali se do kraja ove nedelje očekuje da stigne i ruska vakcina.

Dvostruka vakcinacija u selima obavljaće se po sledećem rasporedu, ekipa Doma zdravlja najpre će u sredu od 13 do 16 sati biti u Banatskom Velikom Selu, u četvrtak, u istom intervalu, u Nakovu, u petak su na rasporedu Mokrinčani, ali od sedam do 11 sati. U subotu, 30. oktobra, vakcinacija je u Bašaidu i to od sedam do 10 sati, a istog dana u Banatskoj Topoli od 10 do 13 sati. Takođe u subotu vakcinacija je predviđena i u Novim Kozarcima, od sedam do 10 sati, a u Ruskom Selu od 10 do 13 sati. Sajan je na programu takođe u subotu, od sedam do 10, a Iđoš od 10 do 13 sati.

Prema do sada objavljenim podacima, od 20. januara, kada je počela imunizacija, u Kikindi je dve doze vakcine dobilo 24.546 osoba. Samo jednu dozu dobilo je 982, a treću dozu 8.518 građana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)