BEZ PREMINULIH, U KOVID-ZONI 31: Epidemiološki presek za Rudničko-takovski kraj

M. BOŠNJAK

23. 10. 2021. u 13:18

MENJA se, naviše, broj pacijenata u „crvenoj zoni“ Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, koja srećom, tokom minula 24 sata, ne beleži smrtne slučajeve, u odnosu na ranije dane. U toj zoni, trenutno se leči 31 pacijent.

БЕЗ ПРЕМИНУЛИХ, У КОВИД-ЗОНИ 31: Епидемиолошки пресек за Рудничко-таковски крај

Foto M. Bošnjak

- Od njih 31, prema preseku od jutros u sedam sati, dva su priključena na aparate sa visokim protokom kiseonika, takozvane „high-flow“. Kod 30 osoba u našoj Kovid zoni, potvrđen je korona virus, jedan ima negativan rezultat testiranja. Tokom minula 24 sata, primljeno je osam osoba, sa simptomima koji ukazuju na korona virus, šestoro je otpušteno na kućno lečenje - potvrdio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Iz Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, novog broja zaraženih virusom korona još nema. Ta ustanova često ponedeljkom saopšti zvanične podatke za sve minule dane vikenda.

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u Rudničko-takovskom kraju preminulo je 158 osoba. U celom tom periodu, korona virusom ukupno je, po dosadašnjim podacima, zaraženo 5.347 lica. Od tog broja, samo od početka avgusta ove godine, u četvrtom talasu epidemije, obolelo je njih 1.474, od kojih 183 dece.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - Srpska fabriak vakcina

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)