EPIDEMIJA U RUDNIČKO-TAKOVSKOM KRAJU: Novozaraženih 132, od njih 37 dece

M. BOŠNjAK

18. 10. 2021. u 14:54

ZVANIČNI izveštaj o kovidu-19 u rudničko-takovskom kraju danas glasi: srećom, bez ijednog preminulog pacijenta u odnosu na prethodne dane, novozaraženih 132, od kojih, nažalost, još 37 dece.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Новозаражених 132, од њих 37 деце

Foto: M.B.

Za tri dana, u petak, subotu i nedelju, u Kovid ambulanti Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu pregledano je ukupno 780 osoba, od kojih u izdvojenoj Pedijatrijskoj kovid ambulanti 181 dete. Deset osoba je upućeno na hospitalizaciju.

U kovid odeljenju Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu trenutno se leči 31 pacijent.

- Prema preseku od jutros u sedam sati virus korona potvrđen je kod njih 28, troje ima negativne rezultate testiranja. Tokom minula 24 sata primljene su dve osobe, sa simptomima koji ukazuju na koronavirus, jedan pacijent prevezen je u Klinički centar u Kragujevcu - izjavio je danas dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u rudničko-takovskom kraju preminulo je 157 osoba. U celom tom periodu koronavirusom ukupno su, po dosadašnjim podacima, zaražena 5.242 lica. Od tog broja, samo od početka avgusta ove godine, u četvrtom talasu epidemije, obolelo je njih 1.329, od kojih 159 dece.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

 

 

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)