SANACIJA BAZENA DO NOVE GODINE: Miloš Vučević obišao radove na "Spens-u" (FOTO)

S.BAJIĆ

16. 10. 2021. u 14:23

SANACIJA bazena na „Spens-u“ biće završena do kraja godine. To je danas, prilikom posete i obilaska radova na sanaciji zatvorenog bazena sportskog i poslovnog centra „Vojvodina“ potvrdio Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada i tom prilikom naglasio da nije bilo jednostavno izvršiti reviziju projekta i otklanjati fizičke propuste iz prve faze koja se iskomplikovala.

САНАЦИЈА БАЗЕНА ДО НОВЕ ГОДИНЕ: Милош Вучевић обишао радове на Спенс-у (ФОТО)

Foto: Pres služba grada

- Hteli smo najbolje, ali nekada se stvari u životu iskomplikuju – kaže Vučević.- Verujem da će, uz stručni nadzor našeg Fakulteta tehničkih nauka, sa novom metodologijom, do kraja godine, a ja se nadam do 15. decembra, ovaj kompleksan posao biti završen. Sada se postavlja cementna košuljica, uz laserske uređaje koji prate nivelaciju. Ugrađeni su novi odvodno-izlivni sistemi, ima ih mnogo više nego što ih je bilo, zamenjena je kompletna rasveta bazena.

Danas se ovi radovi završavaju i sledi postavljanje hidroizolacije, i to po najboljem modelu, postaviće se najkvalitetnije pločice nemačkog proizvođača. Rekonstruisan je i toplifikacioni sistem u celosti.

Foto: Pres služba grada

 

On je takođe naglasio da će, kako nadzor nalaže, prvo punjenje bazena, odnosno testiranje, biti urađeno pre postavljanja pločica.

- Obezbedili smo dodatna sredstva „Spens-u“ i za nabavku start blokova za takmičenja, pa ćemo po prvi put imati olimpijski zatvoreni bazen po FINA standardima. Bez obzira na špekulacije, radovi na sanaciji nikad nisu stajali, neko je stekao takav utisak dok su se izvodili radovi ispod školjke bazena. Cilj je da ovoga puta bude sve urađeno dobro i da što pre Novosađanima vratimo bazen. Gradsko veće će predložiti „Spens-u“ da se oduži građanima, tako što će bazen biti besplatan u kapcitetima koje može da ispoštuje – rekao je gradonačelnik Vučević i izrazio uverenje da će do Nove godine biti završeno pokrivanje olimpijskog bazna na Sajmištu, gde će plivački klubovi trenirati, dok će bazen na „Spens-u“ biti na raspolaganju građanstvu za rekreaciju.

On je i najavio da će uskoro biti raspisan konkurs za projektovanje i izgradnju i za kompleks zatvorenih bazena u Futogu.

Strpljenje

Po rečima profesora Srđana Kolakovića, pokazalo se da je predviđanje tima Fakulteta tehničkih nauka tačno, to jest da nije bila pukla ploča bazena, već je problem bio u posteljici na koju se postavljaju pločice.

- Zbog specifičnosti bazena, ponovo je rađen statički proračun i ojačana je ploča bazena sa karbonskim trakama u dužini od 1.200 metara. Reč je o veoma složenim aktivnostima i predostrožnim merama koje traže vreme, i zato molimo građane za strpljenje – rekao je Kolaković.

Istraga ili ne?

NOVOSADSKI gradonačelnik Miloš Vučević, je takođe naglasio da ni dinara iz budžeta Grada nije dato za dodatne radove, već je izvođač platio sve.

- Kada sve bude završeno, videćemo da li je potrebno da Grad pokrene pravne postupke i kakve – zaključio je Vučević.


 


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata