TEREN I ZA DECU S POSEBNIM POTREBAMA: Odlaganje krivičnog gonjenja u pravosuđu Kruševcu donelo novo igralište

S. BABOVIĆ

15. 10. 2021. u 11:12

MODERNO igralište za decu dobio je Kruševac na Bagdali, zahvaljujući sredstvima prikupljenim na osnovu pravnog instituta - odlaganje krivičnog gonjenja.

ТЕРЕН И ЗА ДЕЦУ С ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА: Одлагање кривичног гоњења у правосуђу Крушевцу донело ново игралиште

Foto: GU

Kroz projekat „Dečije carstvo”, koje su izradili JKP i lokalna samouprava, od Ministarstva pravde dobijeno je 4,8 miliona dinara. Osim mobilijara za igru dece bez zdravstvenih poteškoća, igraonica ima i mobilijare za najmlađe sa posebnim potrebama.

- Ovo je prva igraonica tog tipa na teritoriji Kruševca, poseduje sve potrebne sertifikate propisane Pravilnikom o bezbednosti dečjih igrališta - napominje Aleksandar Jovanović, zamenik gradonačelnika.
- Želeli smo da podstaknemo inkluziju dece sa posebnim potrebama i uključimo ih u svakodnevno druženje sa vršnjacima.
Snežana Radojković, direktorka JKP, napominje da je ovo gradsko preduzeće snosilo troškove pripreme radova na terenu, betoniranja prostora za postavljanje igraonice i parternog uređenja oko igraonice. Ministarstvo pravde je prethodnih godina po istom konkursu podržalo i projekte u Vaspitno-popravnom domu, Domu zdravlja, Opštoj bolnici, osnovnim školama „Jovan Popović“ i „Sveti Sava“ Čitluk, Gimnaziji i Ekonomsko-trgovinskoj školi, Predškolskoj ustanovi „Nata Veljković“, Gerontološkom centru i Centru za socijalni rad.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri