KAO TREĆA DOZA SAMO FAJZER: Naredne nedelje očekuje se isporuka “sputnjika” i nova količina “sinofarma”

Novosti online

13. 10. 2021. u 18:21

NA vakcinalnom punktu u Paraćinu kineska vakcina protiv kovida je trenutno dostupna samo za revakcinaciju, odnosno kao druga doza, dok građani koji dolaze prvi put da se vakcinišu ili bi hteli da prime treću dozu - mogu da dobiju samo „fajzer“.

КАО ТРЕЋА ДОЗА САМО ФАЈЗЕР: Наредне недеље очекује се испорука “спутњика” и нова количина “синофарма”

Foto: Z.Rašić

Kako je najavila koordinatorka vakcinacije, dr Ivana Marjanović, početkom sledeće sedmice očekuje se isporuka „sinofarma“, ali i ruske vakcine „sputnjik V“. Ovog poslednjeg cepiva već duže, inače, nema u Paraćinu, pa su se mnogi građani koji žele isključivo „sputnjik“ prijavili i biće pozvani kad stigne.

Korona brojke u ovoj opštini održavaju se na istom nivou već nekoliko dana. Izveštaj kovid-ambulante Doma zdravlja za utorak, 12. oktobar, evidentirao je 90 pregleda - 37 prvih i 33 pozitivna antigenska testa od 89, a stiglo je i devet PCR pozitivnih nalaza za prethodni dan.

Na bolničkom kovid-odeljenju leči se 39 osoba, dok su dve u sistemu dnevne bolnice. Juče je evidentiran nešto veći broj pregleda u kovid –ambulanti te zdravstvene ustanove – 137.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!